MALA, ALI ODABRANA EKIPA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

MALA, ALI ODABRANA EKIPA

Ada Ciganlija će u subotu 8. maja biti domaćin druge regate Kupa Srbije i druge regate Omladinske lige Srbije. Veslački klub Smederevo predstavljaće mala, ali odabrana ekipa. U konkurenciji devojaka nastupiće ženski dubl skul u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, u sastavu Teodora Stevanovska i  Milica Mladenović, kao i Milka Zdjelar u juniorskom i Jovana Vučić u kadetskom skifu. U konkurenciji pionira nastupiće u skifu Jovan Marinković.

Lazar Živanovići Vukašin Vujanović veslaće u kadetskom skifu, a u skifu za mlađe seniore oprobaće se Marko Torbica. Dimitrije Otašević i Mihajlo Milovanović veslaće su kadetskom dubl skulu. U kadetskom četvercu veslaće kombinovana posada VK Smederevo i VK Jezava u sastavu Bogdan Cvetković, Ilija Stanojević, Petar Veselinović i Lazar Bulajić. Poslednja posadu, koja će se boriti za što bolji plasman na ovom takmičenju, je kombinovani kadetski osmerac veslača Smedereva, Tamiša iz Pančeva i Jezave.

VK Smederevo predstavljaće Lazar Živanović, Dimitrije Otašević, Bogdan Cvetković i Mihajlo Milovanović. Veslači Tamiša su Pavle Milutinović, Mihajlo Jančikin, Ognjen Videnović i Andrija Ranković. Kormilar je veslač Jezave Vuk Veličković.

 

Ova regata biće ujedno i prva izborna za zastav juniorske repreznetacije koju uskoro očekuje nastup na juniorskom prvenstvu Evrope. Najozbiljniji kandidati VK Smederevo su ženski dubl skul u sastavu Teodora Stevanovska i  Milica Mladenović i Vukašin Vujanović koji je, iako još kadet, u kombinaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se 22. i 23. maja održati u Minhenu u Nemačkoj.

More in Featured