MARTIĆ NA NOVOM ZADATKU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

MARTIĆ NA NOVOM ZADATKU

Višegodišnji trud i rad su se isplatili. Možda smo u 2021. godinu ušli i dalje pod pretnjom pandemije, ali će je, sa sigurnošću, po dobru pamtiti Nenad Martić, predsednik i trener RK Smederevo. Na njegovu adresu nedavno je stigla ponuda koja se ne odbija. Selektor juniorske reprezentacije Srbije pozvao je Nenada Martić u svoj štab. Ovako nešto moglo je i da se očekuje. Godinama unazad  mlađe selekcije RK Smederevo beleže odlične rezultate na državnim prvenstvima. Kada se tome doda uspešna organizacije Trofeja Smederevo i rezultati prvog tima koji kuca na vrata Arkus lige, onda ne bi nikoga trebalo da čudi što je dugogodišnji trener Vojvodine pozvao Martića za pomoćnika.

Pre nekog vremena je usledio poziv o kojem, siguran sam, svaki trener mašta. Od strane selektora muške juniorske reprezentacije Srbije, Borisa Rojevića, dobio sam poziv da se uključim u rad kao pomoćni trener. Bez obzira što radim sa mlađim selekcijama RS Centralne Srbije već duži period, ovo je poziv koji budi osećaj ponosa i neskriveno zadovoljstva. Još na početku formiranja selekcije dečaka koji su sada ozbiljni igrači i članovi juniorske reprezentacije, bio sam uključen u rad pa dosta njih poznajem i lično. Daću sve od sebe da opravdam poverenje kolege Rojevića i doprinesem što kvalitetnijem radu u reprezentaciji i nadam se dobrim rezultatima na takmičenjima koja nas očekuju – ističe Martić.

Iako je puno obaveza pred Martićem, najviše sa prvim timom koji privodi kraju pripreme za nastavak šampionata, čovek koje je vratio RK Smederevo na rukometnu mapu Srbije spreman je da se uhvati u koštac sa svim zadacima. Vremena za razmišljanje nije ni bilo. Za nešto više od mesec dana sledi prvo okupljanje najboljih juniora Srbije. Njih očekuje turnir u Sarajevu gde će odmeriti snage sa domaćom selekcijom i još jednom repezentacijom. Nakon toga sledi pravi izazov, nastup juniora Srbije na Svetskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Mađarskoj od 23. juna do 4. jula. Rivali će biti Francuska, najverovatnije Japan, ako prođe kvalifikacije i jedna reprezentacije iz Afrike.

Kada je pre, nešto više od pet godina, preuzeo RK Smederevo koji je dotakao samo dno, malo ko je mogao da pretpostavi da će se posle pet sezona Smederevci boriti za plasman u srpsku rukometnu elitu. Nekima ovaj period može da izgleda dugačak, ali treba naglasiti da tokom svih tih godina u redovima RK Smederevo gotovo da nije bilo igrača sa strane. Uglavnom su okosnicu ekipe činili igrači iz Smedereva, mladi, ali i povratnici koji su želeli da sarađuju sa Martićem. Zato se očekuje da će, sa istim žarom i željom za dokazivanje, trener Smedereva raditi i na svom novom radnom mestu.

 

 

More in Featured