MEGA PREJAKA ZA SMEDEREVCE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

MEGA PREJAKA ZA SMEDEREVCE

Juniori Košarkaškog kluba Smederevo ugostili su danas, u drugom kolu Roda Jedinstvene lige Srbije ekipu Mega Sokerbet. Gosti iz Beograda u potpunosti su opravdali ulogu favorita na ovoj utakmici. Posle 40 minuta igre u Sportskoj hali u Smederevu bilo je 103:63, po četvrtinama 21:19, 16:27, 8:34 i 18:23. Nade smederevske košarke pružale su otpor odlično selektiranoj ekipi Mege u prvih 20 minuta, a naročito u prvoj četvrtini kada su u nekoliko navrata imali po osam poena prednosti. Nažalost, kako je vreme odmicalo do izražaja je dolazio kvalitet gostiju, pre svega, ali i puna rotacija ekipe iz Beograda.

Dominaciju gostiju najbolje odslikava broj skokova – Mega 53 – Smederevo 30. Slično je  i sa ostalim parametrima. Gosti su imali 19 asistencija, a Smederevo samo 7. Ukupan indeks korisnosti sve govori – Mega 126 – Smederevo 36.

Međutim, uprkos ubedljivom porazu u domaćem taboru nemaju za čim da žale. Namerili su se na najozbiljnijeg konkurenta da ove godine osvoji šampionat sa ekipom koja je pažljivo birana i od igrača koji će, bar neki od njih, već sledeće godine biti prekomandovani u prvi tim Mege.

U gostujućoj ekipi čak petorica igrača bili su dvocifreni. Najefikasniji je bio  Nikola Jović sa 22 poena, Aleksa Obradović poostigao je 19, Andrija Vučurović 13, Ukrajinac Oleksandr Kobzystyi dodao je 11, a poen manje postigao je Ahmet Jonović.

U  domaćoj ekipi Nemanja Nikolić postigao je 19 poena, Andrija Milovanović poen manje, a odličnu partiju “začinjenu” sa 15 poena i 11 skokova imao je Aleksandar Milutinović.

U narednom kolu juniore Smedereva očekuje gostovanje u Kraljevu i okršaj sa ekipom Sloga Elit.

More in Featured