Connect with us

RVAČKI KLUB SMEDEREVO

MLADENU SREBRO IZ BARSELONE

Mladenu Saviću osnivaču Rvačkog kluba Smederevo i Mladenu Saviću definitivno odgovaraju gradovi koji počnju slovom B. Posle zlata na velikom međunarodnom turniru u Budumpešti, kada je osvojio četiri najsjajnija odličja, Mladen Savić je  velikom međunarodnom  turniru Master international IBJJF Jiu jitsu championships Europe, održanom u Barseloni, osvojio srebrnu medalju. Da bi stigao do medalje Mladen je imao  tri borbe.

-Imao sam nekoliko odličnih boraca u mojoj kategoriji iz Španije, Italije, Engleske i Holandije…  U borbi za zlato poren sam od takmičara iz AmsterdamaCelo takmičenje je bilo vrlo naporno. Ušao sam u halu ujutru u 10, a završio takmičenje u večernjim satima posle 23 sata. Bio sam mnogo iscrpljen i zbog toga nisam napravio dobar rezultat u apsolutnoj kategoriji.  Bilo je više od 900 takmičara u svim kategorijama i divizijama. Ja sam radio kategoriju do 100,5 kilograma u kimonu. Ono što je još bitnije od nastupa na ovako velikim takmičenjima je podatak da se, prvenstveno, takmičimo sa samim sobom i da na neki način sve ono što radimo na treninzima daje rezultat na velikim takmičenjima – kaže za SDsport Mladen Savi.

Pored njega, iz Srbije su na ovom turniru nastupili Vuk Vidojević iz Beograda koji se okitio bronzanom medaljom u kategoriji do 70 kilograma, a bez odličja je, nažalost, ostao Srđan Tijanić iz Vrbasa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RVAČKI KLUB SMEDEREVO