Connect with us

Featured

NAJBOLJI HEROJ SRBA I NOVICA PETROVIĆ NA ŽELETOVOM MEMORIJALU

Streljački klub „Heroj Srba“ je najuspešniji učesnik 17. Memorijalnog turnira „Želibor Mladenović Žele“, koji je danas održan na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Na turniru u znak sećanja na trofejnog strelca Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“ serijskom vazdušnom puškom ekipno u opštoj kategoriji (seniori i seniorke) pobedio je nekadašnji Želetov drug iz ekipe, Novica Petrović sa 379 krugova. Petrović je imao bolju poslednju seriju od Ervina Šalga iz Streljačke družine „Kikinda“. Bronzanu medalju osvojio je Darko Viner iz SD „Stražilovo“ sa 373 kruga. „Heroj Srba“ je trijumfovala i ekipno sa 1.091 krugom, jedanaest više od drugoplasirane SD „Stražilovo“. Treće mesto zauzela je ekipa Streljačkog kluba „Aranđelovac“.
U kategoriji pionira dominirali su strelci kragujevačkog „Čika Mate“ kojima su pripala sva tri pojedinačna prva mesta i naravno, ekipno. Zlatnu medalju osvojio je Stojan Radenković sa 181 krugom, srebrnu Života Gudžulić sa 173 kruga, a bronzanu Jovan Stanković sa 170 krugova. Ekipno su imali 519 krugova. Drugo mesto zauzela je ekipa SD „Smederevo“ (Lazar Popović, Lazar Subotić i Nikola Manojlović) sa 480 krugova, a treće mesto ekipa SK „Odbrana“ iz Bele Crkve sa 297 krugova.
U kategoriji pionirki dve od 3 medalje otišle su Kragujevčankama. Iva Ćirković je imala bolju poslednju seriju od domaće takmičarke Anđele Radojičić, pa je tako njoj pripala zlatna medalja, sa rezultatom od 171 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Iva Pavićević sa 169 krugova. Ekipno je „Čika Mata“ imao 504 kruga, sedam više od „Smedereva“ u kome su pored Radojičićeve bile i Ivona Bojić i Natalija Jovanović.
Pored strelaca iz Smedereva, Kikinde, Stražilova, Aranđelovca, Kragujevca i Bele Crkve, takmičili  su se još i strelci iz Gornjeg Milanovca, Vršca i Pančeva, kao i ekipe Samostalnog sindikata HBIS, MB Pehari i Veljanove, koje su tradicionalni učesnici Smederevske lige ustreljaštvu koja uskoro počinje u svom 12. izdanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...