NAJBOLJI HEROJ SRBA I NOVICA PETROVIĆ NA ŽELETOVOM MEMORIJALU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

NAJBOLJI HEROJ SRBA I NOVICA PETROVIĆ NA ŽELETOVOM MEMORIJALU

Streljački klub „Heroj Srba“ je najuspešniji učesnik 17. Memorijalnog turnira „Želibor Mladenović Žele“, koji je danas održan na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Na turniru u znak sećanja na trofejnog strelca Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Streljačke družine „Smederevo“ serijskom vazdušnom puškom ekipno u opštoj kategoriji (seniori i seniorke) pobedio je nekadašnji Želetov drug iz ekipe, Novica Petrović sa 379 krugova. Petrović je imao bolju poslednju seriju od Ervina Šalga iz Streljačke družine „Kikinda“. Bronzanu medalju osvojio je Darko Viner iz SD „Stražilovo“ sa 373 kruga. „Heroj Srba“ je trijumfovala i ekipno sa 1.091 krugom, jedanaest više od drugoplasirane SD „Stražilovo“. Treće mesto zauzela je ekipa Streljačkog kluba „Aranđelovac“.
U kategoriji pionira dominirali su strelci kragujevačkog „Čika Mate“ kojima su pripala sva tri pojedinačna prva mesta i naravno, ekipno. Zlatnu medalju osvojio je Stojan Radenković sa 181 krugom, srebrnu Života Gudžulić sa 173 kruga, a bronzanu Jovan Stanković sa 170 krugova. Ekipno su imali 519 krugova. Drugo mesto zauzela je ekipa SD „Smederevo“ (Lazar Popović, Lazar Subotić i Nikola Manojlović) sa 480 krugova, a treće mesto ekipa SK „Odbrana“ iz Bele Crkve sa 297 krugova.
U kategoriji pionirki dve od 3 medalje otišle su Kragujevčankama. Iva Ćirković je imala bolju poslednju seriju od domaće takmičarke Anđele Radojičić, pa je tako njoj pripala zlatna medalja, sa rezultatom od 171 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Iva Pavićević sa 169 krugova. Ekipno je „Čika Mata“ imao 504 kruga, sedam više od „Smedereva“ u kome su pored Radojičićeve bile i Ivona Bojić i Natalija Jovanović.
Pored strelaca iz Smedereva, Kikinde, Stražilova, Aranđelovca, Kragujevca i Bele Crkve, takmičili  su se još i strelci iz Gornjeg Milanovca, Vršca i Pančeva, kao i ekipe Samostalnog sindikata HBIS, MB Pehari i Veljanove, koje su tradicionalni učesnici Smederevske lige ustreljaštvu koja uskoro počinje u svom 12. izdanju.

More in Featured