Connect with us

Featured

NAJSLABIJE IZDANJE SMEDEREVACA

Juniori KK  Smederevo poraženi su u sedmom kolu Roda Juniorske lige Srbije od Konstantina iz Niša sa 99:76 (25:17, 28:19, 25:17 i 21:23). Smederevci su ugostili ekipu koja je u dosadašnjem toku sezone zabeležila jedan trijumf i potajno su se nadali da mogu do druge prvenstvene pobede. Nažalost, doživeli su ubedljiv poraz, više nego zasluženo. Nišlije su slavile pobedu od 23 poena razlike ne toliko zahvaljujući svojoj dobroj koliko očajnoj i bezidejnoj igri domaćih.

Stekao se utisak da su gosti više želeli pobedu. Igrali su timsku košarku, borili se za svaku loptu i često, zbog takve ige, bili nagrađeni lakim poenima. Na drugoj strani, ekipa Ivana Mijatovića odigrala je najslabiju utakmicu u ovogodišnjem izdanju Junoirske lige Srbije. Slabo u odbrani, bez ideje u napadu sa mnogo ishitrenih i nerezonski šuteva, čime su samo olakšali posao ekipi Konstantina.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Vuk Vasić sa 36 poena, Miodrag Davinić ubacio je 19, a Lazar Đorđević 11 poena. Jedina, koliko toliko, svetla tačka u ekipi Smedereva bio je Andrija Milovanović koji je utakmicu zavrpio sa 25 poena, a poen manje postigao je Nemanja Nikolić koji, kao i većina njegovih saigrača, nije imao šutersko veče. Zanimljivo je da su domaći košarkaši imali više šuteva ka košu ukupno 83 ( 44 za dva i 39 za tri poena) dok su gosti, uz mnogo bolji procenat, imali 61 šut za dva i 15 pokušaja za 3 poena. Kao i na prethodnim utakmicama, rival je imao dominaciju u skoku 51-39.

U sledećem kolu juniori Smedereva se u Novim Ledincima sastaju sa ekipom Star koja je u dosadašnejm toku sezone u šest utakmica zabeležila dve pobede i 4 poraza.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured