11 MEDALJA VESLAČIMA SMEDEREVA – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

11 MEDALJA VESLAČIMA SMEDEREVA

Veslači Smedereva osvojili su 11 medalja na državnom prvenstvu održanom prošlog petka i subote na Adi Ciganliji. Kolekcija medalja obogaćena je sa tri zlatne medalje, sedam srebrnih i jednom bronzanom.

Prvaci Srbije postali su Marko Torbica, koji je do titule došao još u aprilu kada je održano prvenstvo države u malim čamcima, zatim kadetski dvojac u sastavu Andrija Jevtić i Nikola Soldatović i četverac skul u konkurenciji pionirki (Milica Pejović, Milka Zdjelar, Milica Mladenović i Teodora Stevanovska.

Srebrnim odličjima okitili su se Miroslav Jovanović u kadetskom skifu, Marko Torbica i Aleksandar Filipović i seniorskom dubl skulu, Aleksandar Filipović osvojio je i srebro u seniorskoj kombinovanoj posadi četverac skula sa u kome su veslali Viktor Pivač, Dušan Slavnić i Martin Mačković.

Vuk Marković, Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović osvojili su dve srebrne medalje u kadetskom četvercu i četverac skulu, na korak od zlata zastali su Marko Torbica i Miroslav Jovanović u juniorskom dubl skulu. Poslednje, sedmo, srebro  pripalo je juniorskom četverac skulu u kome su veslali Andrija Jevtić, Nikola Soldatović, Marko Torbica i Miroslav Jovanović.

Jedinu bronzu osvojile su kadetkinje u četverac skulu u sastavu Milica Pejović, Milica Mladenović, Milka Zdjelar i Teodora Stevanovska.

Najuspešniji veslač Smedereva na državnom prvenstvu bio je Miroslav Jovanović koji je svoju kolekciju medalja uvećao za pet srebrnih medalja.

U generalnom plasmanu u ekipnoj konkurenciji trijumfovali su veslači Crvene zvezde, drugo mesto zauzeo je Partizan, a Smederevo je sa 11,25 bodova bilo treće.

Veslačka sezona u Srbiji završava se 13. oktobra daljinskom regatom u Novom Sadu u konkurenciji kadeta i juniora.

More in Uncategorized