Connect with us

Džiu džicu klub Ronin

(NE)ISKUSTVO PRESUDILO

Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici u Maintalu u Nemačkoj. U konkurenciji do 69 kilograma, u kojoj je bilo 18 takmičara, morao je da se zadovolji 17.  mestom. Na konačan plasman umnogome je uticao i žreb koji nije bio naklonjwn našem predstavniku kome je ovo bio debi na velikoj međunarodnoj sceni. U pvom kolu radio je protiv odličnog Francuza Franka Partija. Posle poraza od njega, u repesažu je za rivala imao predstavnika Holandije od koga je izgubio u poslednjim trenucima meča.

Na kraju krajeva, odlično iskustvo za mene. Francuz od koga sam izgubio završio je na trećem mestu. Osim toga ima 33 godine i mnoog više iskustva od mene.  U repasažu sam izgubio od Holanđana, gde sam vodio skoro ceo meč i izgubio u poslednjim sekundima, malo zbog neiskustva na ovakvim takmičenjima i malo zbog suđenja. Iako sam očekivao bolji plamsan nemam za čim da žalim. Konkurencija je bila izuzetno jaka, a prvenstvo je bilo možda i najjače do sada. Očekivao sam malo bolji plasman, ali i sa ovim ne mogu da budem previše nezadovoljan – smatra Igor Zdravković.

Sezona za Igora nije gotova. Ne isključuje mogućnaot da se na sledećem velikom takmičenju pojavi u kategoriji do 62 kilograma.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Džiu džicu klub Ronin