NEMANJA GAVRILOVIĆ PRVAK BALKANA – Sport u Smederevu
Connect with us

BOKSERSKI KLUB DESPOT

NEMANJA GAVRILOVIĆ PRVAK BALKANA

U Zagrebu je juče završeno Balkansko prvenstvo u boksu koje je okupilo borce iz 9 zemalja sa 16 selekcija. U vrlo jakoj konkurenciji srpski bokseri su ostvarili odličan rezultat. Osvojili su 13 medalja, a od toga četiri najsjajnija odličja. U kovanju jednog od četiri zlata, koje je naš boks čekao tri decenije, učestvovao je član Bokserskog kluba Despot Nemanja Gavrilović.

Na putu do finala i zlatne medalje u kategoriji do 61. kilograma Nemanja Gavrilović je najpre pobedio prvaka Crne Gore Edina Alkovića, bronzanog sa Svetskog prvenstva, a u velikom finalu je bio bolji od jednog od najboljih svetskih boraca u lakoj kategoriji Albanca Kranera Zanelija takođe trećeplasiranog sa evropskog i svetskog šampionata koji je već obezbedio olimpijsku vizu za Tokio. Savladao ga je sudijskim preglasavanjem jer je hrvatski sudija našem bokseru u drugoj rundi dodelio javnu opomenu.

– Ovo je veliki uspeh smederevskog i srpskog boksa. Nemanja je u ovom trenutku jedan od najboljih boksera u Srbiji. Osvajač je Beogradskog pobednika, sada je prvak Balkana i imamo čemu da se nadamo na Svetskom prvenstvu koje će se krajem oktobra održati u Beogradu – rekao je trener Nemanje Gavrilovića, Bojan Arsić.

Naslovna fotografija: Bokserski savez Srbije

More in BOKSERSKI KLUB DESPOT