NIKOLA I GORAN BRANE BOJE SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK U NOVOM SADU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

NIKOLA I GORAN BRANE BOJE SRBIJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK U NOVOM SADU

Ovog vikenda se u Novom Sadu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, održava Svetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak.  Učestvuje 32 reprezentacije iz celog sveta, medju kojima i domaćin, reprezentacija Srbije.

U sastavu reprezentacije Srbije nalaze se i dvojica takmičara Sportsko-ribolovnog kluba “Jezava” iz Smedereva Nikola Marković i Goran Radović – Gica.Nikola je višestruki i aktuelni prvak Srbije, dugogodišnji reprezentativac i osvajač mnogih državnih, reprezentativnih pojedinačnih i ekipnih medalja. Goran Radović – Gica je živa legenda našeg sporta, pojedinačni prvak sveta iz 2014.godine i jedan od najboljih svetskih ribolovaca – kaže za SDsport Dejan Radanović predsednik “Jezave”.                                      Njih dvojica su se posle gašenja matičnog kluba, zajedno sa Branislavom Nešićem, pridružili Jezavi uprkos brojnim ponudama drugih klubova.

Time je “Jezavi” učinjena velika čast, ali i priznanje za uspešan rad prethodnih godina, pre svega sa mladjim kategorijama. To se odmah odrazilo na takmičarske rezultate Sportsko-ribolovnog kluba “Jezava” jer je u prvoj sezoni osvojena Srpska Liga Jug-Centar, sastavljena od 13 ekipa iz dve ribolovne Zone. Pojačanja i starosedeoci Aleksandar Beljić, Dejan Arsić, Lazar i Dejan Radanović su Srpsku Ligu osvojili ubedljivo, sa 13 sektorska plasmana vise od drugoplasiranog – raportira Dejan Radovanović.

Staza je podeljena u 5 sektora, gde svaka ekipa ima po jednog takmičara koji se bore za što bolji rezultat i što manje sektorskih plasmana. Na kraju se mere ulovi, odredjuju plasmani koji se sabiraju iz oba takmičarska dana i proglašavaju najbolji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Zvanični treninzi počeli su  u ponedeljak i trajaće do petka, 7. septembra. Takmičarski dani su subota i nedelja, 7. i 8. septembra. Šampionat se organizuje po 66. puta, a na njemu će učestvovati 320 takmičara iz 32 reprezentacije. Prema rečima generalnog sekretara Saveza sportskih ribolovaca Srbije Jasmine Stojanović, u Novi Sad, osim 320 takmičara, dolazi i 95 članova stručnih timova, te više od 150 pratilaca, a prisustvo je najavilo i oko 20 televizijskih ekipa i novinara iz eminentnih ribolovačkih časopisa iz celog sveta. Svečano otvaranje šampionata biće organizovano u četvrtak, 6. septembra.

More in Featured