NIKOLA PUAČA ZADOVOLJAN DOSADAŠNJIM TOKOM PRIPREMA I PRELAZNIM ROKOM – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

NIKOLA PUAČA ZADOVOLJAN DOSADAŠNJIM TOKOM PRIPREMA I PRELAZNIM ROKOM

Novi strateg fudbalera Smedereva Nikola Puača zadovoljan je dosadašnjim tokom trenažnog procesa kao i rezultatima prelaznog roka, odnosno novim igračima koji će braniti boje FK Smederevo 1924 u sezoni 2019-2020 u Prvoj ligi Srbije. Trener Smedereva ljubazno se odazavao molbi za kraći razgovor za SDsport.

Već skoro dve nedelje smo u trenažnom procesu i generalno sve ide po planu i programu. Što se tiče igračkog kadra, trenutno smo u fazi selektiranja, upoznavanja postojećeg igračkog kadra. Naravno, pojačavamo se i gledamo, da u skladu sa mogućnostima, napravimo najkvlitetniju moguću ekipu. To je, naravno, proces koji traje i nadam se da ćemo do kraja ove nedelje imati gotovo u potpunosti formiranu ekipu. Ostavićemo prostora koji će se, možda, desiti do kraja prelaznog  roka.

Kakav je plan priprema?

Do 15.jula ćemo biti u Smederevu, radićemo kombinovano, po jedan, a nekada i dva treninga dnevno. Njaverovatnije 15. jula odlazimo na sedmodnevne pripreme u Kučevo. Odigraćemo tamo jednu utakmicu, a drugu po povratku. Prvu kontrolnu utakmicu igramo 13. jula. Idemo u Sakule protiv Borca, 1tražimo rivala za 17. jul na pripremama, a 21. jula u Smederevu igramo sa srpskoligašem iz Beograda ekipom IMT. Generalna proba će biti najverovatnije u Petrovcu protiv Sloge, 27. jula. Za sada smo doveli četiri nova igrača, a sigurno ćemo učiniti sve da napravimo zdravu konkurenciju na svakom mestu u timu. U ovom trenutku nam treba centralni bek, levi bek i centralni napadač. Ima tu prostora za još dva ili tri pojačanja.

Imajući u vidu da smo povratnici u Prvu ligu Srbije, kakve su ambicije kluba u ovoj sezoni?

Smederevo ima takvu tradiciju iza sebe da mabicije moraju da budu najveće moguće. Dosta će zavisiti od igračkog kadra, a ja verujem da imamo dobar rad i da smo sposobni da se borimo za vrh tabele. Imamo i obavezu, baš zbog tradicije, da na svakoj utakmici idemo na pobedu. Ja verujem da ćemo biti uspešni u narednoj sezoni. Naravno, pitaju se i naši rivali. Oni su, kao i mi, u procesu stvaranja ekipe i zato treba sačekati da počne prvenstvo. Obaveza nam je, u svakom slučaju da budemo u vrhu tabele.

Koga vidite kao konkurenta u borbi za vrh tabele?

Rano je još za neke prognoze. Ima mnogo nepoznanica jer, kao što sam rekao, ekipe su tek u formiranju sastava. ne bih ja tu nijednu ekipu posebno izdvojio. Mislim da će takmičenje biti dosta neizvesno i izjednačeno. Mislim da će na većini utakmica nijanse odlučivati.

Kakav će fudbal igrati Smederevo pod vašom komandom?

Ja se nadam da ćemo igrati maksimalno ofanzivan fudbal. To je neki stil koji je mene krasio dok sam bio u Srpskoj ligi u BASK-u i dok sam bio u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Tražiću igrače koji mogu da igraju na taj način i postojeće koji mogu da se prilagode takvom stilu igre.  To je neka moja želja i nadam se da ćemo doći do takve igre u što kraćem periodu. Voleo bih da na taj način privučemo što više publike.

Dosadašnji pripreme smederevski fudbaleri odradili su uglavnom u Kovinu.

 

U međuvremenu obavljeno je i žrebanje za sezonu Prve lige Srbije. Na premijeri Smederevci  imaju težak zadatak na gostovanju u Vranju gde ih očekuje doskorašnji superligaš ekipa Dinama. Pred svojim navijačima dočekuju Bežaniju, a onda sledi gostovanje Bačkoj. U četvrtom kolu ekipa Nikole Puače dočekuje Budućnost iz Dobanovaca.

More in Featured