NOVI VETROVI U SMEDEREVSKOM KARATEU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

NOVI VETROVI U SMEDEREVSKOM KARATEU

Već nekoliko godina tri smederevska karate kluba potvrđuju izreku da su ujedinjeni jači. Od 2017. godine saradnja karate klubova Jedinstvo Sd, SD Kombat i Viktoris Sd je sve bolja i bolja. Počelo je i nastavilo se sa željom da ovaj sport napreduje u Smederevu. Saradnja se ogleda u razmeni iskustava, organizaciju zajedničkih treninga, putovanja na takmičenjima i svim drugim oblicima saradnje. Sve to dalo je lep rezultat na nedavno održanom Kupu Uže Srbije u Raškoj na kome su ova tri kluba nastupila sa 25-oro takmičara i koji su se u grad vratili sa 18 medalja, dve zlatne, 9 srebrnih i 7 bronzanih

Ovakav vid saradnje predstavlja retku pojavu u karate sportu posebno u manjim lokalnim sredinama. Iako za trenersku struku i trenere važi da je sujeta neizbežna u tom poslu, predstavnici ovih klubova ovakvim primerom to su demantuju. Bez sujete i ličnih interesa, predvođeni idejom za popularizaciju karate sporta u Smederevu i sa ciljem da se svakom pojedincu pruži šansa za napredak.

Smatramo da zajedničkom saradnjom dajemo direktan primer pravih sportskih vrednosti. Ovakvim načinom rada sigurni smo da utičemo na razvoj i socijalizaciju dece, podstičemo i jačamo komunikaciju i drugarstvo unutar tima, podstičemo toleranciju i prihvatanje po različitim osnovama. Zajednički cilj je jasan i sigurni smo da smo u to da radimo pravu stvar kada je naš sport u pitanju. – kaže se u zajedničkom saopštenju predstavnika ova tri kluba, Jovane Ilić, Miloša i Milana Jovanovića.

ZLATNE MEDALJE

Teodora Milošević seniorke +68kg

Viktor Todorović kadeti B -70kg

SREBRNE MEDALJE

Kristina Mladenović juniorke +-48kg

Veljko Barnić juniori -76kg

Nikola Mitrović seniori -75kg

Lazar Simić kadeti -56kg

Matea Milenković kadeti B -57kg

Milena Nerandžić kadetkinje B -54kg

Danilo Šijan kadeti B -63kg

Tadija Spasojević kadeti B -52kg

Seniori ekipno (Mitrović, Arsić, Mančić)

Juniorke ekipno (Mladenović, Ćoso, Rančić, Đorđević)

Jovan Marković junior -68kg

Anja Ćoso kadetkinje -47kg

Petar Mirković seniori -67kg

Luka Utvić kadeti -63kg

Đorđe Marković kadeti -70kg

Anastasija Nedeljković seniorke -55kg

 

More in Featured