ODBOJKAŠICE SMEDEREVA BOLJE OD VRANJANKI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ODBOJKAŠICE SMEDEREVA BOLJE OD VRANJANKI

Smederevske odbojkašice pobedom su krenule u Prvoj ligi Srbije. Smederevke su u prvom kolu bile bolje od Vranja sa 3:1. Posle prva dva seta izgledalo je da će ekipa Dragana Mratinkoviža ceo posao završiti za manje od 60 minuta. Isticao je 40. minuta kada je na semaforu stajalo 2:0 za domaće igračić – 25:10 i 25:12. Vranjanke nisu klonule duhom i u trećem setu su zaigrale kako znaju i umeju. U trenucima kada se lomilo pitanje pobednika ovog perioda više koncentracije i prisebnosti imale su gostujuće odbojkašice za osvajanje prvog seta.

Prava i neizvesna borba viđena je u četvrtom setu. Iako su domaće odbojkašice imale prednost tokom većeg dela ovog seta, pobednik je odlučen posl velike borbe. rRezultatska klackalica išla je sa jedne na drugu stranu. Kada su se mnogi pribojavali petog seta, koji je prošle sezone bio koban po smederevske odbojkašice, domaće su iskoristile treću set loptu sa pobedu od 3:1 i velika tri boda.

Dragan Mratinković, strateg smederevskih odbojkašica, smatra da je nedostatak snage pojeidnih igračica sprečio maksimalnu pobedu njegove ekipe.

– Pojedine igračice nemaju snage za ovakve napore. Korektor nam je stao u trećem setu, pa sam je malo odmarao i ko posledica usledio je gubitak ovog dela igre. Bila je ovo prava prvenstvena utakmica. Vranje je odlična ekipa i to će pokazati tokom prvenstva.  U svakom slučaju sam zadovoljan pobedom.

Marija Mijanović, jedna od najiskusnijih u ekipi Smedereva smatra da je najteže posle vođstva od 2:0 privesti utakmicu kraju.

– Kada se ovako lako dobiju dva seta neminovno dolazi do opuštanja. Ja samzdovoljna što smo sve ovo rešili u četiri seta i što smo izbegli peti set. Prošle godine smo igrali mnogo utakmica u pet setova i uglavnom smo ih gubili. Ključ pobede je bio u jedinstvu. Ništa ne znači ako jedan igrač igra dobro, a ostali ne. Nama je u celoj ekipi sve funkcionisalo kako treba i to nam je donelo pobedu.

Smederevske odbojkašice u sredu očekuje zaostala utakmica sa Jedinstvom iz Užica. Utakmica se igra u sportskoj hali Smederevo, a u trećem kolu Smederevke putuju u Valjevo na megdan ekipi Srbijanke.

More in Featured