Connect with us

Featured

ODBOJKAŠICE SMEDEREVA OSVOJILE KUP U VALJEVU

Odbojkašice Smedereva dobro su počele ovu sezonu. U finalu prve faze Kupa Srbije, smederevske odbojkašice pobedile su na gostovanju u Valjevu ekipu Srbijanke sa 3:2, po setovima, 25:23, 25:21, 18:25, 20:25 i 15:13. Pobeda dobija na značaju ako se zna da je smederevo bilo oslabljeno neigranjem Marije Mijanović, zbog povrede, Vesne Sekulić, koja je bolesna i Gale Mladenović. Uz to, pod temperaturom je igrala Una Đorđević, Nevena Stefanović igrala je sa povređenim ramneom, a na mestu koretora igrala je drugi dizač Maja Simić. Pomoć je stigla od iskusne Milene Nastić i Jovane Tomić.

Osvajanjem trofeja, odbojkašice Smedereva ponovile su dosadašnji najveći uspeh u ovom takmičenju. Na sve ovo treba dodati činjenisu da su Smederevke finale igrale posle turnira odigranog u Banjaluci i sa pauzom od svega 15 sati. To im ipka nije smetalo da u direknom okršaju sa ekipom sa kojom će odmeriti snage i u prvenstvu, pokažu da su u ovom trenutku kvalitetniji sastav.

Inače, na turniru u Banjaluci, odbojkašice Smedereva zauzele su četvrto mesto pošto su poražene u sva tri susreta. Zanimljivo, da su Smederevke poražene na sve tri utakmice rezultatom 2:1. U prvom kolu izgubile su od Igmana iz Sarajeva, nakon toga od ekipe Nova iz Banja Luke i u nedelju su bolje od ekipe Dragoljuba Janjića bile domaće odbojkašice BL Volej. Inače, nagrada za najboljeg libera dobila je odbojkašica Smedereva Aleksandra Janković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured