ODBOJKAŠICE SMEDEREVA OSVOJILE TURNIR U TUZLI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

ODBOJKAŠICE SMEDEREVA OSVOJILE TURNIR U TUZLI

Odbojkašice Smedereva trijumfovale su na međunarodnom turniru u Tuzli, održanom povodom 100-godišnjice RSD Sloboda iz ovog grada. Smederevke su na putu do trofeja najpre savladale ekipu Mostara sa 2:1, a istim rezultatom su u finalu bile bolje od domaćina Slobode koji je prošle godine u Premijer ligi BIH zauzeo solidno četvrto mesto. Preostala dva učesnika ovog turnira, ekipe Mostara i HE na Drini višegrad ove godine su uspele da se plasiraju u najviši rang takmičenja.

Ovaj turnir je dobro došao Smederevkama jer su sada po prvi put igrale u najjačem sastavu i, prema rečima trenera Siniše Živaka sve je funkcionisalo u najboljem redu.

Naravno da sam zadovoljan ostvarenim. Bitno je da smo u obe utakmice, posle izgubljenog prvog seta, uspeli da se vratimo i zabeležimo pobedu. Zadovoljan sam kako su funkcionisale sve linije u timu, od servisa, prijema, igre u polju i napadu. Pojačanja su se odlično uklopila, a moram da istaknem igru Une Đorđević, od koje se i očekuje da nosi ovu ekipu, ali i odličnu partiju Jovane Tomić na prijemu i Tijane Đurić na mreži. Ona je menjala Milenu Nastić koja se još nije u potpunosti oporavila od povrede. Želim da se zahvalim domaćinu na odlično organizovanom turniru, na prijemu i dobrodošlici. Nije bilo nikakvih neprijatnosti, super smo dočekani i smešteni. Jedina žal je što nismo mogli da gledamo kako naša reprezentacija osvaja evropu u Parizu jer smo morali odmah posle finalne utakmice nazad za Srbiju. Moram da se zahvalim i našoj turističkoj organizaciji koja nam je spremila poklone za sve učesnike turnira – rekao je po povratku u Smederevo trener smederevskih odbojkašica Siniša Živak.

U velikom finalu domaćin je odlično odigrao prvi set i rešio ga u svoju korist rezultatom 25:20. U naredna dva seta na terenu je postojao samo jedan tim – 25:10 i 25:18 za Smederevke. Pehar kapitenu ekipe Smedereva Uni Đorđević uručio je predsednik OK Sloboda Slađan Ilić. U utakmici za treće mesto Mostar je sa 2:1 pobedio He na Drini Višegrad.

More in Featured