ODLIČNI REZULTATI SMEDEREVSKIH VESLAČA NA PRIPREMAMA U ATINI – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

ODLIČNI REZULTATI SMEDEREVSKIH VESLAČA NA PRIPREMAMA U ATINI

Kandidati za sastav seniorske reprezentacije Srbije odradili su dvonedeljne pripreme u Atiniseniorskih veslačkih reprezentacija Srbije odradili su dvonedeljne pripreme u Atini. U želji da što dpremnije dočekaju prva ovogodišnja takmičenja u Atini su se spremali, pored ostalih, Aleksandar Filipović i Veselin Savić. Poslednjih dana priprema održana je vrlo jaka regata na kojoj su pored naših veslača nastupili najbolji veslači Grčke, kompletna litvanska i turska reprezentacija, kao i veslači iz Rusije, Letonije i Moldavije.

Prvog dana regate Aleksandar Filipović je bio odlična treći u generlanom plasmanu u skifu sa vremenom 7:26.70. Filipović je i u dubl skulu bio treći u generalnom plasmanu sa Vasićem. Veselin Savić je nastupio i četvercu sa Mačkovićem, Beđikom i Slavnićem u trci u kojoj su za konkurente imali dubl skulove. Nešto kasnije ova posada veslala je protiv četverac skulova i zauzela je drugo mesto.

Drugog dana takmičenja Filipović je u skifu bio četvrti, a  četverac Mačković, Beđik, Slavnić i Savić pobedio je u trci u kojoj su se takmičili i četverci za mlađe seniore i dubl skulovi, između ostalog i Vasić i Filipović, koji je s vremenom 6.31.60 bili treći u ovoj disciplini.

 

Pre dvonedeljnih priprema u Atini, kandidati sa sastav seniorske i juniorske reprezentacije su se spremali u Kojčegizu u Turskoj. Pored seniora Savića i Filipovića, na spisku putnika našao se i senior B Marko Torbica.

Proveli su u Kojčegizu 15 dana ali ih vreme baš nije poslužilo. Veći deo priprema su zbog toga proveli radeći na ergometrima. Ipak, mislim da su ove pripreme dobro odrađene. U konkurenciji juniora, koji su došli nešto kasnije, za sastav reprezentacije konkuriše 12 momaka, a tu su i naša tri veslača Nikola Soldatović, Andrija Jevtić i Miroslav Jovanović. Tamo su odradili savezni test i svi su popravili svoje dosadašnje rezultate i na 2000, 6000 i na 17000 metara. Njima je vreme išlo na ruku i najveći deo priprema odradili su na vodi. Što se juniora tiče, za njih su završene pripreme ovakvog tima, ali će najbolji juniori posle državnog prvenstva na ergometrima imati vikend pripreme u Beogradu – kaže za SDsport Aleksandar Smiljanić trener VK Smederevo koji je boravio sa smederevskim veslačima u Kojčegizu.

More in Uncategorized