ODRŽAN DAN SMEDEREVSKOG SPORTA – Sport u Smederevu
Connect with us

SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO

ODRŽAN DAN SMEDEREVSKOG SPORTA

Ideja čelnika Saveza sportova Smederevo da se u našem gradu organizuje svojevrsna promocija smederevskog sporta uspešno je organizovana prošle subote.

Dan smederevskog sporta trebalo bi da postane tradicionalna manifestacija, to je konstatacija svih uesnika smotre smederevskog sporta. Iako vremenske prilike nisu bile na strani organizatora i

učesnika, Dan smederevskog sporta okupio je više od 40 klubova, više od 20 sportskih grana, sa skoro 700 učesnika.

Svi oni su u subotu na parketu Sportske hale u Smederevu pokazali svojim sugrađanima na koji način doprinose rastu i razvoju naših budućih generacija.

–           Imamo tu sreću da su Smederevci svesni značaja sporta po naše najmlađe i zato želimo da se još više dečaka i devojčica uključi u razne sportove, koji naš grad može da ponudi. Na ovaj način želeli smo da animiramo ne samo dečake i devojčice već i njihove roditelje. Mislim da je ovo jedna odlična ideja i ja sam zaista zahvalan svima koji su se odazvali na poziv Saveza sportova Smederevo. Sigurno je da ćemo i u godini koja dolazi održati ovu manifestaciju sa, tako se bar nadam, još više učesnika. Imajući u vidu da je ovo prvi put da se ovako nešto organizuje u našem gradu ja sam prezadovoljan  – rekao je prisutnim sportistima, sportskim radnicima, roditeljima, nastavnicima i prijateljima sporta predsednik Saveza sportova Smederevo Miloš Milosavljević.

Zbog velikog broja prijavljenih, promocija smederevskog sporta bila je podeljena u tri dela. Najpre su se na tatamiju pojavili predstavnici 14 borilačkih klubova, iz karatea, džudoa, kik boksa, boksa, kjokušikai karatea i tekvondoa. Nakon toga svoje umeće predstavili su veslači Smedereva, strelci SD Smederevo, atletičari, gimnastičari, planinari, streličari i stonoteniseri. Poslednji su se predstavili ekipni sportovi, fudbaleri, odbojkaši, odbojkašice, rukometaši, rukometašice i članovi Kluba američkog fudbala Bedemi.

Učesnike manifestacije pozdravio je zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović. On je izrazio zadovoljstvo realizacijom, pozvao da se u rad smederevskih klubova uključi što više dece i naglasio da je grad uvek bio i da će biti uz smederevski sport.

Dan smederevskog sporta otvorio je potpredsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije Slavoljub Piper.

–           Želim najpre da čestitam predsedniku Saveza sportova Smederevo Milošu Milosavljeviću na ovoj ideji. Mislim da će vašim stopama uskoro krenuti i ostali gradovi. Pravo je zadovoljstvo što vas vidim u ovakvom broju. Posebno am srećan što ste na ovaj događaj pozvali i parasportiste i mislim  da je to na najbolji način upotpunilo Dan smederevskog sporta – rekao je Slavoljub Piper.

Većina učesnika prezadovoljna je organizacijom i najavili su da će se rado odazvati ovakvim i sličnim dešavanjima. Savez sportova Smederevo obezbedio je skromne poklone učesnicima manifestacije.

More in SAVEZ SPORTOVA SMEDEREVO