Connect with us

Featured

ODRŽANE KONTROLNE TRKE NA ADI CIGANLIJI

Veslači Smedereva ostvarili su zapažene rezultate na kontrolnoj regat održanoj u subotu u Beogradu na Adi Ciganliji. U konkurenciji seniora do 23 godine, Marko Torbica i Konstantin Šujić zauzeli su 4. odnosno 5. mesto. Kadetkinja Jovana Vučić bila je najbrža u svojoj konkurenciji u skifu. Odličan rezultat zebeležile su Milica Mladenović i Teodora Stevanovska u dvojcu. One su, iako kadetkinje, u juniorskoj konkurenciji bile druge sa 4 sekunde zaostatka za pobedničkom posadom.

Odlično izveslana trka naših devojaka. One su dve godine mlađe od konkurencije koja već ima nekoliko meseci priprema u Kotoru – rekao je Luka Đorđević.

Solidan rezultat imala je i Milka Zdjelar osvajanjem pozicije broj četiri u skifu.

Imajući u vidu da je u martu vreme bilo kao u decembru, nismo bili u situaciji da više vremena provedemo na vodi. Mislim da su naši veslači i veslačice odradili dobar posao. Ovo je kontrolna regara u kojoj se videlo da su ekipe koje iza sebe imaju nekoliko meseci priprema imaju blagu prednost. Mi inače idemo na vodu u aprilu ili pocetkom maja. Ima vremena da se dobro pripremimo za sezonu koja sledi – smatra Luka Đorđević.

Već za nedelju dana u Beogradu že se održati prva regata Kupa Srbije, a za tri nedelje naš gčlavni grad bi trebalo da bude domaćib tradicionalne Beogradske internacionalne regate. Da li će se održati, zavisiće od trenutne epidemiološke situacije?

U međuvremenu, Aleksandar Filipović u Beogradu brusi formu za evropsku kvalifikacionu regatu za Olimpijske igre, koja će se održati u Varezeu u Italiji početkom aprila.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured