Connect with us

Featured

OPSTANAK U GRANICAMA NAUČNE FANTASTIKE

Posle svih dešavanja u srpskom fudbalu, pozitivnih i negativnih, ljubitelji ovog sporta željno su iščekivali poteze srpske kuće fudbala koji će pokrenuti naš fudbal sa mrtve tačke. Pogotovo posle prekida svih takmičenja usled pandemije virusa korone. Kada je najavljeno da će se nastaviti prvenstvena nadmetanja u Super i Prvoj ligi Srbije, počele su kalkulacije da li će se održati svih 11 kola ili samo četiri koliko je ostalo bez plej ofa i plej auta ( reč je o Prvoj ligi Srbije). Kada su klubovi postigli dogovor da se odigraju još samo četiri kola i na neće biti ispadanja iz lige delovalo je da će Smederevci uspeti da izbegnu eliminaciju jer su se uoči prekida nalazili na nezavidnom pretposlednjem mestu sa čak devet bodova zaostatka za Zemunom koji je prvi iznad crte za ispadanje.

Ne lezi vraže, nedugo zatim FSS donosi odluku o zaštiti integriteta takmičenja u Srbiji. Zbog te zaštite integriteta, kako sada stvari stoje, jedini klub koji će ispasti iz neke od liga u sistemu takmičenja FSS biće upravo FK Smederevo 1924. To je sve posledice poznatih dešavanja na utakmici sa Kabelom iz Novog Sada.

Kažnjeni smo Kabel i mi, a da nismo imali priliku da se branimo. Oduzeti su nam bodovi, platili smo novčanu kazni i opet bili spremni da se do poslednjeg kola borimo za opstanak. Posle ove odluke trebaće nam čudo da ostanemo u ligi. Čak i da osvojimo svih 12 bodova nije izvesno da ćemo uspeti da obezbedimo opstanak. Osvojili smo na terenu 28 bodova i po kvalitetu zaslužujemo da se takmičimo u Prvoj ligi. Bolje bi bilo da su nas odmah izbacili iz lige.  Mogli smo da se žalimo sudu u Lozani, ali to bi trajalo nekoliko godina i bilo bi vrlo skupo. To nije za klubove sa našim budžetom. Naravno, poštovaćemo odluku saveza i na terenu učiniti sve da potvrdilo naš kvalitet. U toku su pripreme, ako tako možemo da ih nazovemo. Vrlo kratak rok, a slede velike vrućine i pitanje je kako će to sve da se odrazi, pre svega na zdravlje igrača. Bilo kako bilo, dok god postoji šansa mi ćemo se boriti na terenu – kaže Zoran Lončar predsednik FK Smederevo 1924.

O D L U K A O ZAŠTITI INTEGRITETA FUDBALSKIH I FUTSAL TAKMIČENJA U OKOLNOSTIMA VANREDNOG NAČINA ZAVRŠAVANJA TAKMIČARSKE SEZONE 2019/2020

 Član 1. Svi fudbalski klubovi (ženski i muški) i svi futsal klubovi (ženski i muški), koji su u toku takmičarske sezone 2019/2020 kažnjeni zbog izvršenja disciplinskih prekršaja iz člana 83. Disciplinskog pravilnika FSS (Službeni list FSS “Fudbal”, vanredni br. 3/2017, 9/2018, 13/2018 i 8/2019), na osnovu rezultata utvrđenih u skladu sa pravilima propisanim Odlukom o načinu završetka takmičenja u takmičarskoj sezoni 2019/2020 za prvenstva fudbalskih i futsal liga i kup takmičenja na nivou Fudbalskog saveza Srbije (Službeni list FSS “Fudbal”, broj 8/2020): • neće moći da napreduju u neposredno viši stepen takmičenja u odnosu na onaj u kome su se takmičili u takmičarskoj sezoni 2019/2020; • neće moći da zadrže mesto u stepenu takmičenja u kome su se takmičili u takmičarskoj sezoni 2019/2020, u slučaju ako konkretna liga bude proširena, pa usled proširenja bude postojala pogodnost za disciplinski kažnjavani klub da ostane u stepenu takmičenja u kome se takmičio u takmičarskoj sezoni 2019/2020; • neće moći da zadrže mesto u stepenu takmičenja u kome su se takmičili u takmičarskoj sezoni 2019/2020, u slučaju ako ne dođe do proširenja konkretne lige, već umesto toga bude doneta odluka da poslednja četiri plasirana kluba iz takmičarske sezone 2019/2020 ne prelaze (ispadaju) u niži stepen takmičenja, pa usled takve odluke bude postojala pogodnost za disciplinski kažnjavani klub da ostane u stepenu takmičenja u kome se takmičio u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured