PAO MEDICINAR 2 ZA VRH TABELE – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

PAO MEDICINAR 2 ZA VRH TABELE

U jednom od derbija pretposlednjeg kola Prve lige Centar, rukometašice Mladog radnika pobedile su Medicinar 2 iz Šapca rezultatom 29:24, poluvreme 15:12. Radinčanke su nanele treći poraz ekipi iz Šapca i tako na najbolji način uspele da iskoriste poraz, do ovog kola, vodećeg Beograda. U drugom derbiju kola u Valjevu je ekipa Metalca slavila nad Beogradom rezulatom 27:25.

Na utakmici u Dvorani Smederevo, rukometašice Medicinara 2 vodile su dva puta, prvi put sa 1:0 i drugi put sa 9:8 u 20. minutu prvog poluvremena. U preostalih desetak minuta ekipa Jovice Petkovića postigla je sedam golova, a primila samo 3. Kada su Radinčanke u 45. minutu povele sa 22:17 bilo je jasno da bodovi ostaju u Smederevu. Tri minuta pre kraja Mladi radnik je poveo sa 28:21 i tada su se gošće predale.

– Najveću prevagu u ekipi Mladog radnika, donela je golman Slađana Mitrović.  Imala je 27 odbrana, što je omogućilo veliki broj laganih popgadaka iz kontri i polukontri. Da nije bilo i promašaja iz istih situacija, rezultat bi bio ubedljiviji. Trener Jovica Petković je u poslednjih deset minuta pružio priliku n ajmlađim igračicama,  Mariji Matić (2003), Jovani Savić (2004), Anji Virijević (2005) i Anđeliji Nikodijević (2006) – ističe Živoslav Nikolić, sportski direktor rukometašica Mladog radnika.

Najefikasnija u ekipi Mladog radnika bila je Ivana Paločević sa 11 pogodaka, šest je dodala Milica Ninić, a četiri puta u listu strelaca upisala se Milica Ristić.

U narednom kolu Radinčanke se u Beogradu sastaju sa ekipom Voždovca koji trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa 5 bodova.

More in RUKOMET