PETROVIĆ UMESTO KALINIĆA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

PETROVIĆ UMESTO KALINIĆA

Posle šest godina, provedenih na mestu trenera, Dušan Kalinić više nije strateg odbojkaša Smederevo Carine. Ovu ulogu u narednom periodu obavljaće Petar Petrović kapiten OK Smederevo Carina. OK Smederevo Carina, onovan je 1993. godine kao OK Carina, a 2014. godine postaje OK Smederevo Carina. Od tada trener je bio Dušan Kalinić. U sezoni 2014-2015 klub je kao prvak Druge lige Crbije – Centar ušao u Prvu ligu Srbije gde se i sada takmiči. Do promena na mestu trenera došlo je posle reorganizacije u ovom klubu. Petroviću će u radu sa prvim timom pomagati, kao i do sada, Predrag Drakulić.

Već neko vreme sam se premišljao ali pre par dana zvanično. Mislim da su se pojedini možda zasitili mene. .Mislim da ću ovako bolje da donosim neke odluke,kao trener moram da balansiram. Uprava kluba je prihvatila moju ostavku na mestu trenera prvog tima. I dalje ostajem predsednik kluba. Ovo je bila isključivo moja lična odluka jer smatram da je vreme da se neke stvari promene pa ćemo videti kako će to funkcionisati. Moj novi trenerski izazov će biti u ŽOK Carina kao trener prvog tima. Krećem bukvalno od početka, od regionalne lige sa ciljem da sledeće godine uđemo u viši rang i uz godine u godinu sa domaćim igračicama napredujemo sve više. Ukoliko stvari u muškom timu ne budu funkcionisale kako treba, eto mene nazad, ako treba– kaže Dušan Kalinić.

Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije trebalo bi da počne 2. oktobra, a četiri dana kasnije na programu su utakmice osmine finala Kupa Srbije za sezonu 2020-2021.

 

More in Featured