PLANINARI ČELIKA NAJBOLJI U SRBIJI – Sport u Smederevu
Connect with us

PLANINARSKI KLUB ČELIK

PLANINARI ČELIKA NAJBOLJI U SRBIJI

PSK Čelik je prvak Srbije u planinarskoj orijentaciji za 2018. godinu. Titula je osvjena pre dve nedelje, a u prostorijama kluba, prošlog utorka, na skromnoj svečanosti nagrađeni su najbolji pojedinci u svim kategorijama.

Planinari Čelika su na putu do titule prvaka Srbije, 46 ekipa Čelika na  takmičenjima su osvojili ukupno 36 medalja, 23 zlatne, 10 srebrnih i 3 bronzane. Po kategorijama osvojili su po dva najsjajnija odličja u konkurenciji pionirki i veterana, tri druga mesta do kojih su stigli pioniri, seniorke i veterani i jedno treće mesto u konkurenciji veterana.

Pozdravljajući okupljene u prostorijama kluba predsednik PSK Čelik Gojko Savić čestitao je osvajačima medalja i naglasio da je ovaj veliki uspeh kluba otvaren u veoma jakoj konkurenciji.

–           Mi smo klub srednje jačine, ali smo ove godine uspeli da u planinarskoj orijentaciji budemo prvi. Tako smo prekinuli višegodišnju dominaciju Planinarskog kluba Pobeda iz Beograda. Vrlo sam zadovoljan ostvarenim u ovoj godini i nadam se još boljim rezultatima jer imamo podmladak koji obećava – rekao je Gojko Savić.

Branko Grujić zahvalio se gradu koji je umnogome pomogao ovogodišnje akcije kluba, roditeljima koji su imali poverenje u ljude koji vode klub i medijima koji su ispratili sve ovogodišnje akcije.

On je podsetio da su članovi članovi PSK Čelik, njih šestoro, učestvovali na Balkanskom prvenstvu sa velikim doprinosom da reprezentacija Srbije osvoji srebrnu medalju. Ipak, naglasio je Grijuć, zahvaljujući mladim članovima i povratnicima ove godine je osvojena titula prvaka Srbije u planinarskoj orijentaciji.

– Osvojili smo 3960 bodova,  670 više od Pobede. U konkurenciji je bilo 16 klubova, a najviše bodova za Čelik, čak 1255, osvojili su najmlađi članovi Čelika. Osim planinarske orijentacije, bavili smo se i orijentiringom gde smo sa 8516 bodova  zauzeli četvrto mesto. Moram opet da naglasim da su najmlađi osvojili 3003 boda što je odličan rezultat. Zbog svih ovih rezultata već smo počeli sa novom Školom orijentiringa i nadamo se da će naš klub uskoro biti bogatiji za još više dečaka i devojčica koji žele da se bave ovim sportom – naglasio je Grujić.

Najbolji među najboljima u 2018. godini u najmlađim kategorijama bili su Sofija Nikolić, Nemanja Vasiljević, Ilija Milutinović, Lazar Milutinović, Marta Trajković, Mina Vučković i Mihajlo Minić. Kod seniora i veterana istakli su se, pored ostalih, Dragan Pavlović, Saša Nikolić, Aleksandar Mijatović, Dragutin Jeremić, Željko Ćorić, Dragan Nikolić, Milan Mijailović, Nebojša Milovanović…

Zbog svih ovih rezultata u Čeliku sa nestrpljenjem očekuju 2019. godinu. Žele da nastave kontinuitet dobrih rezultata i da istovremeno još više omasove klub.

 

More in PLANINARSKI KLUB ČELIK