Connect with us

KK SMEDEREVO 1953

POBEDA PROTIV ZEKASA IMPERATIV

Posle kratkotrajne pauze nastavlja se prvenstvo Prve srpske lige Zapad grupa A. Košarkaši Smedereva završili su godinu bitnom pobedom nad Paraćinom, i u tom ritmu žele da nastave. Utakmica sa Zekasom ima veliki značaj. Osim pobede, koja bi psihološki učvrstila ekipu, eventualna dva boda značila bi mnogo u borbi za opstanak u plej ofu koji sledi za dve nedelje.
Upravo zbog važnosti utakmice, Smederevci su imali vrlo kratku pauzu oko novogodišnjih i božićnih praznika. Jedino što brine stratega smederevskih košarkaša Ivana Mijatovića je situacija sa Stevanom Jovanovićem.
Stevan Jovanović se polako oporavlja, trenira sa nama,ali nećemo žuriti sa njegovim povratkom, u toku nedelje ćemo proceniti koliko je spreman da odigra.Stefan Martinović je novi igrač u ekipi.On je inače nas Smederevac, nekada je igrao za Starinski i Svilajnac, pa će sada posle pauze od dve sezone pokušati da pomogne ovoj mladoj ekipi. Lazar Simić,koji je prošle godine završio juniorski staž u ekipi Smedereva, takođe se priključio ekipi. Bio je sprečen zbog obaveza na fakultetu da bude sa nama od početka,videcemo koliko može na poziciji centra da odmeni kapitena Jakovljevića – ističe Ivan Mijatović.
Naredni rival slavio je u prvom delu sezone ubedljiv trijumf mada je tada Smederevo igralo u drugačijem sastavu i čini se da sada mogu da se nadaju povoljnom rezultatu. Mnogo će zavisiti od činjenice da li će ili ne za igru biti spreman Jovanović. Zekas trenutno zauzima peto mesto sa 7 pobeda i 5 poraza. Ukoliko izgubi u Smederevu izgubiće sve šanse da se nađe u plej ofu za popunu Prve lige Srbije.
Utakmica Smederevo – Zekas igra se u petak 18. januara sa početkom u 17 časova u Dvorani Smederevo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in KK SMEDEREVO 1953