Connect with us

Featured

POČASTI SMEDEREVSKIM ODBOJKAŠICAMA

Pobednik velikog međunarodnog odbojkaškog turnira “Smederevska jesen 2021” je Ženski odbojkaški klub Smederevo. Domaćin i organizator dvodnevne odbojkaške revije pokazao je najviše, mada ne bi bilo nezasluženo da je trijumfovala mlada ekipa Radnički Blasters sa Novog Beograda koja je zauzela drugo mesto. Treće je pripalo Slobodi iz Tuzle. Četvrto mesto pripalo je BL Volej iz Banja Luke, a poslednje peto mesto zauzela je Roda iz Beograda.

Celokupan utisak ovogodišnjeg turnira, uprkos nedolasku Partizana, je odličan. To su potvrdili i učesnici ove revije tokom koje je u Sportskoj hali Smederevo i sali OŠ dr Jovan Cvijić, odigrano 10 utakmica. Prvog dana turnira, ekipa Dragoljuba Janjića, trenera ŽOK Smederevo, pobedila je Slobodu iz Tuzle, a nakon toga su bili bolji od Rode. Utakmica, koja je odlučivala o pobedniku turnira, između Smedereva i Radničkog bila je najkvalitetnija.

Posetioci u Sportskoj hali Smederevo prisustvovali su jednoj izjednačenoj utakmici u kojoj je poen odlučio pobednika. Odbojkašice Radničkog uspele su da nadoknade pet poena zaostatka u prvom setu i zahvaljujući odličnim servisima i slabijem prijemu Smederevki da povedu sa 1:0 u setovima. U drugom setu je domaćin konsolidovao prijem, u napadu su odlične bile Nevena Stefanović i Vesna Sekulić i to je bilo dovoljno za izjednačenje u setovima. Više prisebnosti i koncentracije u petom setu imala je iskusnija ekipa Smedereva koja je trijumfovala sa 16:14.

Težimo na svakoj utakmici da budemo što bolji. To je ono što treba ovoj mladoj ekipi. Nemamo iskustvo koje imaju dve igračice Smedereva koje nose igru. Očekujem da rastemo i budemo bolji iz utakmice u utakmicu. Što se turnira tiče, sve pohvale za organizaciju i želim Smederevu što bolji plasman u sezoni koja nas očekuje – rekao je trener Radničkog Branko Gajić.

Treće mesto na turniru pripalo je Slobodi iz Tuzle koja je zabeležila dve pobede i dva poraza.

Mi smo pre dve godine ugostili ŽOK Smederevo i trebalo je već da budemo gosti vašeg kluba ali nas je pandemija sprečila. Drago nam je što smo pozvani na ovaj turnir i da se, pre svega družimo, sa ostalim ekipama.  Nama je ovaj turnir poslužio za uigravanje ekipe jer nam sezona kreće polovinom oktobra. Imamo novu ekipu koja tek treba da se uigrava. Ambicije u našoj Premijer ligi su mnogo veće nego prošle godine  kada smo završili na šestom mestu. Mislim da ova ekipa to može da ostvari – nada se Armin Dervišević trener Slobode iz Tuzle.

Iz Republike Srpske u goste je došla ekipa BL Volej iz Banja Luke. Banjalučanke su zauzele četvrto mesto, a glavni uzrok, nešto slabijeg plasman je dolazak u oslabljenom sastavu.

Jako uspela odbojkaška revija. Pre svega zbog činjenice da sam tokom ova dva dana video veliki broj mladih igračica rođenih 2004 godine i mlađe. Ja, kao trener, to volim i želim da vidim na odbojkaškim terenima. Mi smo došli sa, da tako kažem, trećim sastavom. Pojačanja koja smo angažovali još nisu stigla i ovde smo došli sa ekipom koja neće igrati u Premijer ligi. Kvalitet turnira je jako dobar. Svidela mi se ekipa Radničkog, koja je mlada, ali je u odlučujućoj utakmici bolja bila domaća ekipa. Čestitam domaćinu na osvajanju turnira jer su tokom ova dva dana bili definitivno najbolji – podvukao je trener BL Volej Đorđe Milošević.

Najviše zadovoljstva, sa razlogom, po završetku turnira bilo je kod trenera domaće ekipe Dragoljuba Janjića. Za ovu fazu priprema, a imajući u vidu da su ovo bile prve utakmice ove nove ekipe, prikazana igra, želja, borbenost i htenje mogu samo da raduju. Naravno, ima prostora za napredak, a svega toga je svestan starateg ŽOK Smederevo.

Za ovu fazu priprema mislim da smo dobsta dobor odigrali, sa manjim oscilacijama tokom prvog takmičarskog dana. Drugog dana je bila mnogo bolje, mada smo u jednom periodu imali problem na prijemu sa Radničkim. Kada smo to stabilizovali došli smo do svoje igre. Mislim da su ove dve ekipe pružile najviše na ovom turniru. Očekujem da kvalitet igre u nastavku priprema podignemo na još viši nivo – rekao je trener ŽOK Smederevo.

Predsednik ŽOK Smederevo, takođe, kima razloga za zadovoljsto. Iako je nedolazak Partizana pokvario predviđeni raspored, treba reći da se to nije osetilo previše. Sve ekipe su odigrale četiri utakmice, po dve dnevno, i sasvim sigurno je svima dobro došao u ovoj fazi priprema, Upravo je prvi čovek smederevskog prvoligaša uručio priznanja i nagrade najboljim pojedincima i ekipama.

Za najbolje libera turnira Smederevska jesen 2021 izabrana je Andreja Šantić iz OK BL Volej iz Banja Luke. Priznanje namenjeno najboljem tehničaru pripalo je, sasvim zasluženo, Jovani Simić iz OK Radnički Blasters iz Novog Beograda. Najbolja igračica turnira je Nevena Stefanović iz ŽOK Smederevo čiji su poeni presudili u utakmici sa Radničkim.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured