Connect with us

Featured

PONOVO POČEO SA RADOM ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB SMEDEREVO!!!

Ženski košarkaški klub Smederevo, posle više od četiri godine ponovo je počeo sa radom. Prošle su tri godine od smrti Romana Bruja koji je, zajedno sa još nekoliko entuzijasta, održavao ovaj klub. Od tada pa do ove godine ŽKK Smederevo postojao je samo na papiru. Nešto pre proglašenja epidemije grupa entuzijasta, košarkaških radnika i zaljubljenika u ovaj sport rešila je da reaktivira rad ovog kluba.

– Ideja je potekla od Zorana Jakovljevića. Sa druge strane, jedno od moje dece bavi se košarkom. Posle jednog razgovora shvatili smo koliko je tužno ovo što se dešavalo sa ovim klubom i koliku istoriju ima za sobom. Rukovodila nas je najviše jedna plemenita želja da se devojčice iz našeg grada i koje vole košarku okupe u gradskom klubu. Radićemo, kao što su nekada radili klubovi, a to je bez naplate članarine, bez mašinerije koje bi tatama i mamama iz džepova izvlačile novac. Okupila se jedna vizionarska ekipa koja za sada ima veliku pomoć od Sportske hale gde održavamo treninge. Tu su i treneri koji rade bez ikakve naknade. Tu je i Branko Bulajić, stari sportski radnik. Ušli smo čista srca u sve ovo i nadam se da uspeh neće da izostane – smatra Saša Torlaković predsednik Ženskog košarkaškog kluba Smederevo.

 

U prvim danima na treninzima je bilo tek po nekoliko devojčica, kako se bliži kraj školske godine sve ih je više. U klubu su uvereni da će sa raspustom biti sve više devojčica i devojaka željnih igranja igre pod obručima. U klubu se nadaju da će ova njihova ideja naići na razumevanje onih koji u Smederevu brinu o sportu – smatra Torlaković i nastavlja.

– Nadam se da će oni prepoznati našu inicijativu i želju da ovaj klub za nekoliko godina dostigne nivoe koje imaju Radivoj Korać, Crvena zvezda…Sve uslove imamo za tako nešto. Nema netalentovane dece, a koliko će uspeti u sportu kojim se bave, zavisi najpre od uslova koji im se pruže i stručnog rada. Naš stručni tim, koji čine Zoran Jakovljević, Dragana Gajić, Jelena Šević i Sanja Mandić je jedan vrhunski sportski tim stručnjaka koji poseduje sve potrebne licence Košarkaškog saveza Srbije, iskustvo i veliku volju da rade sa ovim devojčicama.

Kao i kod većine klubova, problem su finansije. Naročito ako se ima u vidu da se ove godine nisu našli na spisku klubova čiji se programi finansiraju iz gradskog budžeta.

– Očekujem ovde vrlo brzo više od 50 devojčica i da će nas u Gradu shvatiti kao jedna odgovoran klub koji neće naplaćivati članarinu – nada se predsednik ŽKK Smederevo.

Prvih deset lopti kupili su na otplatu jer im osim imena od nekadašnjeg kluba nije ništa ostalo. U planu je i nabavka opreme, ali za takmičenja biće neophodna pomoć grada. Upravo od tih finansija zavisi da li će se klub od jeseni naći u sistemu takmičenja mlađih kategorija ovog regiona.

Ženski košarkaški klub Smederevo trenutno održava treninge u prepodnevnim satima ponedeljkom, sredom i petkom u Sportskoj hali.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured