PRIJEM ZA OSVAJAČE MEDALJA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

PRIJEM ZA OSVAJAČE MEDALJA

Gradsko rukovodstvo organizovalo je danas prijem za osvajače medalja na nedavno završenom prvenstvu sveta u kik boksu održanom u Sarajevu. Dvojica predstavnika Kik boks kluba SD kombat u naš grad vratila su se sa medaljama. Aleksandar Menković postao je prvak sveta u disciplini K1 u kategorriji od 81. kilograma, dok je Nikola Stošić morao da se zadovolji bronzom u svom polsednjem amaterskom meču u dresu reprezentacije Srbije. Njih, kao i ostale predstavnike naše reprezentacije predvodio je Dejan Pavić koji je na kraju proglašen najboljim trenerom na svetu. Sve su to bili razlozi da za osvajače medalja bude organizovan prijem.

Pozdravljajući prisutne, Jasmina Vojinović član Gradskog veća čestitala je članovima Kik boks kluba SD kombat na ostvarenom rezultatu jer tako na najbolji način predstavljaju svoj grad i državu.

Čestitam na rezultatima koje ste postigli, a na nama je da kreiramo politiku takvu da sport dobije mesto koje mu pripada u ovom sistemu. Grad je odlučio da vam za postignute rezultate uruči novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara koji će biti uplaćen na račun vašeg kluba – rekla je Jasmina Vojinović.                                                                                                                                                                                                                                                                 Ovo su posebni, emotivni trenuci jer znam šta znači biti svetski prvak, pogotovo u jednom borilačkom sport kakav je kik boks – naglasio je član Gradskog veća zadužen za sport Saša Branežac i dodao.

Dali ste sve od sebe na jednom vrlo jakom takmičenju i omogućili svima nama da se radujemo. Mogli smo da pratimo dešavanja iz Sarajeva i zato mogu da kažem da obe medalje sijaju zlatnim sjajem jer mislim da je i Stošić morao da se nađe u finalu. Velike zasluge pripadaju i treneru Dejanu Paviću jer je svojim dugogodišnjim radom pokazao da ume da pravi šampione. Dobro je što je Aleksandar Menković tako mlad došao do titule svetskog prvaka – rekao je Saša Branežac.

Zahvaljujući se na prijemu predsednik i trener KBK SD kombat Dejan Pavić je istakao da iza ovog uspeha stoji mukotrpan rad potpomognut sredstvima grada koji su omogućili neometan rad kluba u ovoj godini.

Ja sam već deset godina trener u reprezentaciji, a sada i glavni trener, i moram da kažem da smo uradili veliku stvar. Menkoviću je pošlo za rukom nešto što pre njega niko nije uradio, od osnivanja kik boksa u staroj Jugoslaviji pa do danas. Imao je pet mečeva i svih pet je rešio u svoju korist. Prvenstvo nikad nije bilo jače jer se pojavila Amerika u punom sastavu, sve zemlje bivšeg Sovjetskog saveza…Redom je pobeđivao rivale iz Hrvatske, Poljske, Makedonije, u polufinalu je bio bolji od borca iz Belorusije, a u finalu je bio bolji od rivala iz Rusije. Mislim da smo osvetlali obraz gradu i Srbiji. Dosta smo energije i rada uložili da bi došli do ovog nivoa. Što se mene tiče, Nikola Stošić je pobedio u polufinalu, ali sudije su imale drugačije mišljenje. Mislim da još nismo preboleli poraz jer se Nikola ovom borbom oprostio od amaterskog boksa. Mislim da je naš rezultat prepoznalo i ministarstvo sporta i ministar Udovičić koji će sa saradnicima danas posetiti naš kamp u Kovilovu – rekao je Dejan Pavić, trofejni trener KBK SD kombat.

Nikola Stošić, ove godine kapiten srpske Kik boks reprezentacije, zahvalio se gradu na prijemu i nagradi i dodao.

Nisam zadovoljan ovim rezultatom zato što znam šta sam želeo, ali nadam se da uskoro sve to preboleti. Žao mi je što na mom poslednjem svetskom prvenstvu nisam došao do zlata koje mi je jedino nedostajalo u kolekciji medalja. Ja sam ektuelni prvak Evrope, ali šta je tu je. Više neću da učestvujem na amaterskim takmičenjima i žao mi je što neću na taj način predstavljati moju zemlju i grad. Dugi niz godina sam tu i sve ove godine sam u najboljem svetlu predstavljao svoj grad. Zbog toga mi je puno srce. Nadam se da ćemo se opet videti na ringu, možda na nekom profi meču u Smederevu – naglasio je Stošić.

– Bilo je naporno i teško, dugo sam se spremao za ovo takmičenje i drago mi je što sam stigao do zlatne medalje. Sada se spremam da krajem januara radim profesionalni meč u Francuskoj što će meni biti možda i najjače takmičenje do sada – najavio je Menković naredno iskušenje koje ga očekuje.

Dejan Pavić je na kraju najavio mogućnost nastupa u Kini, a izvesno je da će se smederevski borci pojaviti na velikom međunarodnom turniru u Nišu.

 

 

More in Featured