Connect with us

BORILAČKI SPORTOVI

PROFI KIK BOKS SPEKTAKL U SMEDEREVU

Smederevo će u petak 21. decembra biti domaćin velikog kik boks spektakla. Jedan od najprestižnijih kik boks turnira u svetu održaće se u Dvorani Smederevo s početkom u 19.30.

Biće održana tri meča za profesionalnog prvaka Srbije, a snage će odmeriti Marko Cvetanović (KBK Tron) i Slobodan Mitrović (KBK Kolubara, u kategoriji do 64,5 kilogarama. U kategoriji do 75 kilograma ogledaće se Nikola Todorović (KBK Worrior) I Miloš Daković (KBK Crvena zvezda Delije), obe borbe su u discipline K1, a discipline lou kik boriće se Miloš Cvjetičanin (KBK Vojvodina) i Bojan DŽepina (KBK Batajnica).

Pre glavne borbe večeri, ljubitelji ove borilačke veštine biće u prilici da vide okršaj još jednog Smederevca. Aleksandar Menković boriće se sa  Žigom Pečnikom iz Slovenije.

Glavna borba večeri biće meč za titulu profesionalnog prvaka sveta između Nikole Stošića i Portugalca Rikarda Fernandeza.

Smederevski kik bokser do sada je u svojoj dugogodišnjoj uspešnoj karijeri osvojio nekoliko titular prvaka Srbije, profi prvak države 2012. godine, osvajač je Svetskog kupa u Mađarskoj, vicešampion Evrope iz Bilbaa, šampion starog kontinenta iz Maribora 2016. Na svetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. bio je srebrni, a ove godine je na prvenstvu Evrope osvojio zlatnu medalju. Interesantno je da mu je na putu do zlatne medalje bio upravo naredni rival.

–           Ne znam mnogo o rivalu. Bio profesionalni prvak Sveta pre par godina ali kategoriji 75 kilograma valjda i sada je bio u Budimpešti treći u mojoj kategoriji. Sastali smo se u polufinalu pobedio sam na poene. Bio je vrlo gust meč. Očekujem da pobedim i da profesionalni pojas ostane u Smederevu! Veliko mi je zadovoljstvo što se za ovu titulu borim pred mojim sugrađanima. Očekujem veliku podršku, da dvorana bude puna, a siguran sam da će imati šta da se vidi. Dobro sam radio i mogu da kažem da nikada nisam bio spremniji – kaže Nikola Stošić.

Predviđeno je da meč traje pet rundi po tri minuta. Posle boks meča LJubiše

Simića za Interkontinentalnog prvaka sveta, održanog na Sportskom centru, ovo je prvi okršaj za profi titulu prvaka sveta koji će se održati u našem gradu.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BORILAČKI SPORTOVI