Connect with us

Featured

PRVI INTERNACIONALAC U SMEDEREVU

Nenad Martić užurbano pojačava redove RK Smederevo. Posle Srđana Jevđenovića, novi članovi lidera Super B lige Sever – Centar postali su Oleksandar Ignjatiev iz Ukrajine i Pavle Bešir.
Prvi internacionalac u redovima RK Smederevo rođen je 2002. godine i nosio je boje reprezentacije Ukrajine do 18 godina. U Smederevo je došao iz Grosvalštata člana trećeg stepena takmičenja u Nemačkoj.
– Pokriva sve tri bekovske pozicije i vrlo dobro odigrava u odbrani pozicije halfova koje su zahtevne za igranje. Plan je da se duže zadrži u Smederevu, ova polusezona će biti predviđena za navikavanje na ekipu i život u Srbiji, a da nakon toga bude u našim redovima barem još dve sezone. Radi se o prilično perspektivnom momku i jako mi je drago što se odlučio za dolazak kod nas. Njegov dolazak je plod ranije saradnje sa klubom u kojem je njegov otac, a koji je dovodio ekipu u Smederevo tokom “Trofeja”. Očekujem lepu i kvalitetnu saradnju – nada se Nenad Martić.
Pavle Bešir ima 25 godina i do sada je u svojoj karijeri igrao za BASK iz Beograda, Radnički iz Obrenovca, Šamot iz Aranđelovca i Partizan iz čijih redova je došao u Smederevo. Martić očekuje da ovaj talentovani momak vrlo brzo iskoči u prvi plan i pokaže svoj kvalitet na desnom krilu koje za sada drži Darko Stojković.
Dolazak Jevđenovića pokazao se, za sada, kao dobro rešenje.  Iako je relativno kratko u Smederevu, brzo se uklopio u sistem igre ekipe Nenada Martića i trebalo bi da da značajan doprinos u borbi za plasman u Arkus ligu Srbije. Dvojica mlađih novajlija su, tako se bar može zaključiti iz reči Nenada Martića, zalog za budućnost rukometa u Smederevu, uz sve više i više dečaka iz smederevske škole rukometa.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured