PRVO ZLATO ZA SUBOTIĆA, RADOJIČIĆEVA OPET SREBRNA U TROSTAVU – Sport u Smederevu
Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

PRVO ZLATO ZA SUBOTIĆA, RADOJIČIĆEVA OPET SREBRNA U TROSTAVU

Posle dve srebrne medalje, na prva dva kola Kupa Streljačkog saveza Srbije, Lazar Subotić se popeo na najviše postolje. U disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca) sa 582 kruga osvojio je zlatnu medalju u kategoriji kadeta. Klečeći 194, ležeći 198 i stojeći 190 krugova. Srebrnu medalju osvojio je Bogdan Marijanović iz Streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca sa 567 krugova, a bronzanu Mladen Đorić iz SK „Novi Beograd – Ušće“ takođe sa 567 krugova. Nastupilo je 12 kadeta.

Anđela Radojičić posle srebrne i zlatne medalje na prva dva kola, na trećem je osvojila još jednu srebrnog sjaja, sa 585 krugova u kategoriji kadetkinja. Po stavovima: klečeći 191, ležeći i stojeći po 197 krugova. Pobednica prvog kola Lana Džonić iz Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije je i u trećem kolu bila najbolja sa 592 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Iva Rakonjac iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 581 krugom. Druga naša predstavnica, Ivona Bojić bila je deveta sa 574 kruga. Nastupilo je 20 kadetkinja.
Finale Kupa Srbije održaće se 5. juna, kao i prethodna tri kola, u Novom Sadu, a plasman su stekli i Anđela Radojičić i Lazar Subotić.
U subotu, 15. maja, najmlađe strelce „Smedereva“ očekuje nastup na Prvenstvu Srbije u B i C programu, serijskom vazdušnom puškom, koje će se održati u Guči (Dragačevo).

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO