PUNO POSLA ZA MARTIĆA – Sport u Smederevu
Connect with us

Uncategorized

PUNO POSLA ZA MARTIĆA

Finale ženskog Kupa Srbije završeno je u subotu. Trebalo je sve to spremiti i organizovati kako dolikuje jednom ovakvom sportskom događaju. Tehnički organizator RK Smederevo ponovo je, kao i pre dve godine, bio dobar tehnički domaćin ekipama učesnicama završnog turnira. U međuvremenu, Nenad Martić je, dok je, kako sam kaže. “njegov tim” spremao Kup, bio u Staroj Pazovi na okupljanju najboljih mladih reprezentativaca Srbije. Bio je u prilici da prati okupljanje kandidata za prvi tim. Sve to, kao i nastavak sezone, bili su povod za kraći razgovor sa njim.

Ovo nije prvi put da smo domaćini jednom ovakvom događaju. Pre 2019. godine, kada je ova garnitura organizovala Kup za muškarce i žene i sada već daleke 2010. ugostili smo učesnike Kupa u konkurenciji muškaraca. Kako je to sada izgledalo?

Reklo bi se da smo “izverzirani” u ovim situacijama ali pošto je uključen ljudski faktor (mnogo učesnika) uvek postoje stvari koje se moraju rešavati u hodu… Moja, ali još važnije, ocena ljudi iz RSS-a i samih ekipa, sve je urađeno na veoma visokom nivou. Naravno, zadovoljni smo i idemo dalje jer nas u aprilu (10/11.04) čeka Kup za muškarce.

Selektor juniorske reprezentacije pozvao te je da radiš u njegovom stručnom štabu na okupljanju kandidata za juniorski sastav Srbije. Kako je bilo u Staroj Pazovi i kako izgleda budućnost srpskog rukometa u ovom trenutku.

Sjajni uslovi za rad ne dozvoljavaju da čovek daje nešto manje od maksimuma koji može da pruži. Tako sam shvatio čitavu priču i tako sam i uradio svoj deo posla. Saradnja sa kolegama iz stručnog štaba je bila besprekorna i verujem da bi tako bilo u svakoj pruženoj prilici za rad. Svaki trening odgledam i urađen tamo je prilika za učenje i usavršavanje. Moram da istaknem da je grupa momaka sa kojima smo radili, skup sjajne dece koji imaju odlične izglede da budu ozbiljni rukometaši i postanu seniorski reprezentativci. 

Bio si u prilici da pratiš i seniore koje vodi španski stručnjak Toni Đerona. Istovremeno, mogao si na delu da vidiš i našeg Mihajla Radojkovića, čije ime se našlo na spisku potencijalnih reprezentativaca.

Moj lep utisak iz Stare Pazove je naš Mihajlo Radojković. Neka neko kaže i da sam previše subjektivan ili “lokal patriota” ali ta posvećenost i fokus na rad, a van terena nasmejan i potpuno normalan dečko predstavljaju pravo oličenje sportiste i reprezentativca. A toga, složićemo se, pogotivo u kolektivnim sportovima, malo ima u Smederevu. Jesam upoznao selektora Đironu i mogu da kažem da se radi o vrhunskom profesionalcu, sasvim sigurno. Pravi potez predstavlja njegovo dovođenje.

Pauza zbog EHF nedelje došla je u pravom trenutku posle bolnog poraza u Kaću. Prvenstvo se nastavlja i u Smederevo dolazi Inđija

U nastavku sezone dočekujemo Inđiju. Odlična ekipa i moraćemo mnogo truda da uložimo kako bismo se vratili na pobednički kolosek.

More in Uncategorized