RADINČANKE 11-e u SRBIJI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

RADINČANKE 11-e u SRBIJI

Rukometašice Mladog radnika, devojčice rođene 2008. godine i mlađe zauzele su jedanaesto mesto na prvenstvu države održanom u Adi. Radinčanke su bile u vrlo jakoj grupi. Na start su igrale  sa Vojvodinom od koje su poraženi su poražene sa 10:7, a nakon to ga su u sudaru sa odličnom ekipom Juniora poražene sa 14:9. To je ekipu Aleksandra Adamovića i Jovice Petkovića bacilo u razigravanje za plasman od devetog do dvanaestog mesta. Poražene su od Beogradske arene sa 11:9, a onda su bile bolje od ekipe Laki iz Crvenke sa 14:10.

Iako na prvenstvu nismo bili u kompletnom sastavu zbog povređenih igracica, a neke su i igrala sa lakšm povredama. U takvim okolnostima na većini utakmicama smo bili egal sa ostalim ekipama, neoto smo dobili, nešto izgubili, moglo je i bolje, ali smo zadovoljni. Sam plasman na državno prvenstvo i ovakve utakmice puno znače našim devojčicama za dalje napredovanje i sticanje iskustva igranja ovakvih prvenstva naročito za mlađu polovinu našeg sastava koju čine devojčice rođene 2009. godine.

Za njih je ovo iskustvo bilo više nego značajno i koje su spletom okolnosti, možda malo ranije nego što je planirano, morale da preuzmu neke bitnije uloge u sastavu i pomognu svojim godinu dana starijim saigračicama – rekao je Aleksandar Adamović.

Sa dve mlađe ekipe koje su nastupile na državnim prvenstvima u svojim kategorijama i sa prvim timom koji je igrao Super ligu Srbije, iza Mladog radnika iz Radinca je jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba.  u klubu su prezadovoljnki ostvarenim i nadaju se još boljim rezultatima u godinama koje slede.

Moram da se zahvalim Rukometnom savezu Srbije koji će nam  refundirati troškove prevoza, kao i Savezu sportova Smederevo koji je i ovog puta prepoznao ono što mi radimo u Mladom radniku i pomogao naš nastup u Adi – dodao je Aleksandar Adamović.

Prvo mesto na turniru pripalo je Metalcu koji je posle produžetaka savladala Junior, a u borbi za treće mesto Halas Jožef je pobedio Medicinar sa 15:7.

Fotografije: Foto Video studio Dobai Ada.

 

More in Featured