RADINČANKE BOLJE OD BEOGRAĐANKI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

RADINČANKE BOLJE OD BEOGRAĐANKI

Rukometašice Mladog radnika oporavile su se od teškog poraza u Prokuplju. Radinčanke su u trećem kolu Super B lige pobedili ekipu ORK beograd sa 30:29, poluvreme 19:13. Domaće su odlično odigrale prvih 30 minuta i relativno lako stigle do ubedljivih 6 golova prednosti. Nažalost, za manje od deset minuta u nastavku utakmice dozvolile su gošćama da dođu na samo gol zaostatka – 20:19. Domaće su uspele da odbiju napad rukometašice Beograda i u poslednjih 15 minuta ulaze sa prednošću od 4 gola – 25:21. Ovu prednost rukometašice Mladog radnika uspele su daq sačuvaju do kraja utakmice, a gošće su uspele da se do poslednjeg zvuka sirene primaknu na samo gol minusa.

Od samog početka smo vodili i držali prednost na našoj strani. Probali su gosti sa kombinovanmom odbranom da nas poremete ali im to nije pošlo za rukom u prvih 30 minuta.  Nismo ušli na pravi način u drugo poluvreme i zahvaljujući velikom broju naših grešaka Beograđanke su se primakle na samo gol zaostatka. Bili smo prisebniji u tim trenucima, odbili nalet gošći i relativno mirno smo priveli utakmicu kraju – rekao je posle utakmice sportski direktor RK Mladi radnik Živomir Nikolić.

U domaćoj ekipi istakle su se Nina Ninić i Mila Tešić sa po 7 pogodaka, a 6 puta u listu strelaca se upisala Ivana Paločević. Odlična je bila Milica Ninić  koja je, osim 4 pogotka, odlčno razigrala kružnog napadača Milu Tešić. U gostujućoj ekipi bolje od ostalih bile su Jelisaveta Marković sa 10, Jelena Lukić sa 7 i Nataša Radulović sa 6 pogodaka.

Radinčanke u sredu očekuje kup utakmica sa Metalcem u Valjevu, a nakon toga sledi vrlo teško gostovanje u Kragujevcu i okršaj sa vodećim Radničkim.

Rezultati utakmica 3. kola Super B lige za žene: Pančevo – Kučevo 26:33, Beograd – Radnički 26:37, Mladi radnik – ORK Beograd 30:29, Sloga – Topličanin 28:27, Kikinda – Junior 38:22 i Bor RTB – Đerdap 43:25. Na tabeli sa po 6 bodova vode Radnički, Bor RTB i Sloga. Mladi radnik nalazi se na odličnom šestom mestu sa 4 boda koliko imaju na četvrtom i petom Kikinda i Topličanin.

 

More in Featured