RADINČANKE PRED PLASMANOM NA DRŽAVNO PRVENSTVO – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

RADINČANKE PRED PLASMANOM NA DRŽAVNO PRVENSTVO

Mlade rukometašice Mladog radnika iz Radinca uspešno su startovale u Super ligi Centralne Srbije. Prvi krug održan je danas u Smederevu u sali OŠ Dimitrije Davidović, a radinačke rukometašice imale su stopostotan učinak. Liga koja okuplja devojčice od 14 godina i mlađe, broji šest timova i četiri prvoplasirana tima stiču pravo da nastupaju na državnom prvenstvu, zajedno sa po još četiri ekipe iz Vojvodine i Beograda.

Radinčanke su danas pobedile Metalac iz Kraljeva sa 15:10. Utakmica je  prekinuta u 25. minutu, pri ovom rezultatu, jer su gosti smatrali da su bili oštećeni pojedinim sudijskim odlukama. U drugoj utakmici rukometašice Mladog radnika bile su bolje od Rtnja iz Boljevca rezultatom 20:15. Uz bodove koje su preneli u meču sa ekipom Nemanjića, Radinčanke trenutno drže čelnu poziciju i gotovo sigurno su već obezbedile odlazak na šampionat države. Posle tri odigrana kola na tabeli vodi Mladi radnik sa maksimalnim učinkom. Slede Medicinar iz Šapca sa dva boda manje, a po tri boda prikupili su Metalac i Bor. U naredna dva kola rivali Mladom radniku biće Medicinar i Bor RTB.

Još jedna podatak zaslužuje pažnju. Nade RK Mladi radnik trenutno su jedina ekipa iz Centralne Srbije koja u dosadašnjem toku takmičenja nije osetila gorčinu poraza.

More in Featured