RADINČANKE SE POMUČILE U OKRŠAJU SA RADNIČKIM – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

RADINČANKE SE POMUČILE U OKRŠAJU SA RADNIČKIM

Očekivalo se da će rukometašice Mladog radnika lakše doći do bodova u okršaju sa ekipom Radničkog iz Obrenovca. Početak je obećavao još jednu ubedljivu pobedu. Domaće su u devetom minutu vodile sa 6:0. Relativno lako stečeno vođstvo kao da je uspavalo igračice trenera Jovice Petkovića pa su Obrenovčanke već u 12. minutu prepolovile prednost Radinčanki. Usledila je nova serija domaćih od 4:0 i Mladi radnik je u 20. minutu vodio 10:3. Uporne gošće se nisu predavale i do kraja prvih 30 minuta uspevaju da svedu prednost Mladog radnika na samo dva gola viška 12:10.

Opomena iz prvog poluvremena nije bila dovoljna domaćim rukometašicama koje su dozvolile rukometašicama Radničkog da po prvi put povedu na utakmici rezultatom 14:13. Treba naglasiti da je u dobrom delu prvog poluvremena trener ekipe Mladog radnika pružio priliku igračicama sa manjom minutažom. To su Obrenovčanke umele da kazne. Sve do poslednjih desetak minuta gostujuće rukometašice imale su rezultatski priključak – 19:18. Usledila je brza serija Radinčanki od 3:0 za velika četiri gola prednosti – 22:18, uoči poslednjih osam minuta utakmice. Iskusnija ekipa iz Radinca umela je da sačuva ovu prednost i na kraju je na semaforu stajalo 26:22.  Najefikasnija u ekipi Mladog radnika bila je Ivana Paločević sa 7 pogodaka, Milica Ristić se četiri puta upisala u listu strelaca, a po tri gola postigle su Milica i Nina Ninić.

Bila je to 11 prvenstvena pobeda ekipe Mladog radnika koja zajedno sa Beogradom vodi bitku za plasman u Super B ligu Srbije. U narednom kolu ekipa Jovice Petkovića se u Loznici sastaje sa istoimenim timom.

More in RUKOMET