Connect with us

Featured

RADINČANKE U SUPER B LIGI

Pravda je konačno zadovoljena. Sa zakašnjenjem od dve godine, ali nikad nije kasno. Rukometašice Mladog radnika pobedile su danas u baraž utakmici, za popunu Super B lige, ekipu Požarevca rezultatom 34:30, poluvreme 18:10. Utakmica odigrana u Velikoj Plani protekla je u dominaciji ekipe iz Radinca od prvog zvuka sirene. Ekipu Jovice Petkovića put ka Super B ligi trasirale su Nina Ninić sa 9, Milica Ristić, Milica Ninić i Milena Kojić sa po pet pogodaka. Posebnu ulogu na ovoj utakmici imala je golman Mladog radnika Slađana Mitrović. Uhvatila je veliki broj šuteva Požarevljanki i čak četiri sedmerca.

Posle prvog poluvremena bilo je jasno da će se u Smederevu gledati Super B liga, a najveću prednost rukometašice Jovice Petkovića imale su početkom drugog poluvrmena kod rezultata 22:11. Dvocifrenu prednost držale su sve do 10-ak minuta pre kraja kada je strateg Radinčanki pružio priliku igračicama sa klupe.

– Od samog početka smo vodili i držali utakmicu pod kontrolom. Ekipa Požarevca se posle ispadanja, bukvalno raspala ali su dogovorili sa većinom igračica da ne uzimaju papire dok ne prođe baraž. Tako da nam se suprostavila ekipa koja je imala pred ovu utakmicu samo tri treninga i igračice koje već uveliko treniraju u drugim klubovima. Pošto je napravljena razlika u prvom poluvremenu, malo se kombinovalo i isprobavalo sa postavama i varijantama sa novim igračicama u drugom delu što su rukometašice Mladog radnika iskoristile da ublaže poraz.

Prvenstvo Super B lige počinje 21. septembra. U prvom kolu Mladi radnik pred svojim navijačima dočekuje beogradski Junior.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured