RUKOMETAŠIMA SMEDEREVA URUČEN PEHAR NAMENJEN PRVAKU PRVE LIGE CENTAR – Sport u Smederevu
Connect with us

RUKOMET

RUKOMETAŠIMA SMEDEREVA URUČEN PEHAR NAMENJEN PRVAKU PRVE LIGE CENTAR

Revijalnom utakmicom između prvaka Prve lige Centar, rukometaša Smedereva, i reprezentacije lige danas je i zvanično stavljena tačka na jednu vrlo uspešnu sezonu smederevskih rukometaša.

Smederevci će se od naredne sezone takmičiti u Super B ligi Srbije, drugom po redu rangu u našoj zemlji. Do ovog velikog uspeha smederevski rukometaši stigli su odličnom i furioznim igrom u drugom delu sezone. Osim drugog tima crno-belih, koji su iščupali bod, svi ostali su morali da se poklone četi Miloša Pantovića.

Iako su na polusezoni zaostajali pet bodova za Slogom iz Petrovca na Mlavi, rukometaši Smedereva nisu odlustajali od Super B lige. Želja, kvalitet, zajedništvo i, pre svega podrška navijača, bili su od presudnog značaja da Smederevci na kraju prvi prođu kroz cilj.

Revijalna utakmica sa selekcijom Prve lige Centar, koju su sa klupe predvodili trener PKB Dušan Velebit i trener Radničkog iz Obrenovca Zoran Jović bila je idelna prilika da se brojim ljubiteljima rukometa u sali OŠ Dimitrije Davidović predstave sadašnjost i budućnost smederevskog rukometa.

Domaći su, kako to i biva kada se igraju ovakve utakmice, zabeležili pobedu rezultatom 33:30, poluvreme 17:16. Aplauzom su nagrađeni svi koji su dali doprinos ovo rezultatu, kako iskusniji igrači, tako i oni na kojima počiva budućnost ovog kluba.

Po završetku utakmice Zoran Mikić, član Takmičarske komisije RSS I RSB i sekretar Prve lige Centar uručio je medalje rukometašima Smedereva, a Dejan Vukićević član Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda uručio je pehar kapitenu RK Smederevo Marku Jokiću. To je bio znak da počne veliko i zasluženo slavlje smederevskih rukometaša.

Slavlje se nastavilo u Paviljonu smederevske Tvrđave. Uz dobro raspoloženje i muziku svim prvotimcima uručene su plakete Rukometnog kluba Smederevo. Plaketu je dobio i Saša Branežac, resorno zadužen za sport, jer, kako stoji u obrazloženju, podrška grada kroz finansiranje bila je ključna da se posle nekoliko godina RK Smederevo vrati na stare staze slave.

Zahvaljujući se prisutnima koji su došli da uveličaju slavlje kluba, predsednik RK Smederevo Nenad Martić najavio je pored ostalog da ne želi da RK Smederevo igra epizodnu ulogu u Super B ligi.

Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da ostvarimo ovaj veliki rezultat. Hvala mojoj porodici, supruzi i sinovima na podršci, momcima koji su ove godine nosili dres Smedereva. Hvala treneru Milošu Pantoviću koji je umeo da ukomponuje iskustvo i mladost koju poseduje ovaj tim. Mi smo tim koji je verovao u čudo i čudo se na kraju dogodilo. Sigurno je da ne želim da Rukometni klub Smederevo u Super B ligi igra epizodnu ulogu. Mislim da smo svojim ponašanjem i radom, ali pre svega rezultatom svima dokazali da vredimo.

Član Gradskog veća zadužen za sport, Saša Branežac, nije krio zadovoljstvo plasmanom rukometaša Smedereva u Super B ligu, ali činjenicom da ćemo od sledeće jeseni u Smederevu gledati prvoligaški fudbal.

Ovo je poseban da za mene. U jednom vikendu Smederevo može da bude ponosno na svoje sportiste. Ovog vikenda smo dobili dva prvoligaša, ne bilo kakva, u rukometu i fudbalu. Nemam prave reči kojima bih izrazio svoje zadovoljstvo i ushićenje stvarima koje je uradio Rukometni klub Smederevo. Pre par godina krenuli su od dna i sada su stigli u Super B ligu. Čestitke i naklon svima koji su napravili ovaj rezultat, a pre svega Neši Martiću. Ja sad imam jednu veliku obavezu da ispred Gradske uprave sve učiniti da Rukometnom klubu Smederevo omogućimo bolje i kvalitetnije uslove za funkcionisanje kluba kako bi ga podligli na još viši nivo. Šteta što mnogobrojni momci koji su ponikli u ovom klubu ne nastave karijeru ovde i tako pomognu da se možda vratimo u najkvalitetniji rang takmičenja. U ovom trenutku nemamo te mogućnosti da napravimo smederevski drim tim, za naše uslove, u toj varijanti možda bi mogli da pričamo i o nekoj zvaničnoj utakmici protiv prvaka Evrope, skopskog Vardara – nada se Saša Branežac.

Veliko slavlje rukometaša  Smedereva nastavljeno je do duboko u noć, a naravo, nije izostao ni vatromet.

More in RUKOMET