SA IZMENJENIM SASTAVOM U PROLEĆNOM DELU PRVENSTVA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SA IZMENJENIM SASTAVOM U PROLEĆNOM DELU PRVENSTVA

Rukometaši Smedereva počeli su sredinom prošle nedelje pripreme za nastavak prvenstva Super B lige Sever – Centar. Strateg smederevskih rukometaša, posle analize urađenog u prvom delu prvenstva, odlučio je da se zahvali trojici prvotimaca, levom beku Draganu Radisavljeviću, golmanu Darku Dimitrijeviću i pivotu Aleksandru Janićijeviću. Umesto njih, novi igrači smederevskog Super B ligaša postali su Lazar Spasić, srednji bek, koji je u Smederevo došao iz Voždovca, Milan Blagojević, levi bek iz kraljevačkog Metalca, a tu je i pivotmen Jovan Ranković, koji je tu za sada još na probi. Ranković je karijeru počeo u Voždovcu, zatim je igrao u Proleteru iz Zrenjanina, bio je u Turskoj, a u Smederevo je došao iz Uba.

– Počeli smo sa pripremama u sredu i, nažalost, imamo problema sa prehlađenim i bolesnim igračima. Na svu sreću nema kovid pozitivnih, ali prvi dani priprema protiču bez Marjanovića, Drobnjaka, Aleksandra Martića, Jevđenovića, Dušana Stojkovića. Imamo nove igrače, ali nama je cilj da sačuvamo kostur ekipe. Odnosno, da imamo prvu postavu konkurentnu sa svima u ligi i da probamo da podmladimo ekipu sa kvalitetnim igračima. Darko Kojić je završio karijeru i sada će meni asistirati na klupi kao pomoćni trener. Naravno, daćemo priliku i mlađim igračima jer želimo da vidimo da li možemo na njih da računamo. To ne znači da se mi odričemo borbe za prvo mesto. Nama mnogo znači prva utakmica protiv Kikinde  i tu sigurno idemo na pobedu. U zavisnosti od toga videćemo šta dalje u nastavku prvenstva – rekao je Nenad Martić.

Do nastavka prvenstva rukometaši Smedereva odigraće najmanje četiri kontrolne utakmice. Prva je na programu 26. januara sa Obilićem u Beogradu, tri dana kasnije u Smederevo dolazi Novi Beograd, 5. februara rukometaše Smedereva očekuju dve vezane utakmice u Smederevu sa Obrenovcem i Požarevcem i 12. februara u Smederevo dolazi Sinđelić.

Jedan od novajlija Lazar Spasić (2003) igra na poziciji srednjeg beka , počeo je rukometnu karijeru u RK Junior, kasnije je prešao i Voždovac i posle četiri godine preselio se u Smederevo.

– Drago mi je što sam u Smederevu. Za sada je sve u redu. Atmosfera je odlična, treninzi nisu monotoni, nema negativne energije među igračima i treneru. Mislim da je ovde atomesfera kakva bi trebala da bude u svakom klubu. Očekujem da je ovo korak napred u mojoj karijeri. Siguran sam da ću napredovati. Imam odličnu konkurenciju na poziciji srednjeg i levog beka i sigurno ću biti u prilici da mnogo naučim – smatra Lazar Spasić.

U RK Smederevo ponosni su na svoju školu rukometa koja iz godine u godinu izbacuje mlade i talentovane igrače. U želji da zadrže u Smederevu igrače od kojih mnogo očekuju u budućnosti u RK Smederevo ovih dana potpisaće ugovore sa nekoliko mladih igrača.

Aleksandar Jevtić (2002) i  Bogdan Stanković (2003) potpisaće vernost na tri godine. Lazar Spasić (2003) igraće za RK Smederevo godinu i 6 meseci, a slično se planira i sa Jovanom Rankovićem. Ugovore do 18. godine života potpisaće   Kosta Dizdar (2004), Marjan Živković (2005), Dušan Janjušević (2005), Vanja Mirković (2006) i Ilija Antić (2005).

More in Featured