Connect with us

Featured

SAVIĆU I PIVAČU FINALE IZMAKLO ZA 20 STOTINKI

Veselin Savić i Viktor Pivač nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u veslanju u Poznanju. Srpski dvojac bez kormilara ostao je bez prilike da se bori za medalju za 20 stotinki. toliko je od njih bila brža posada Holandije  koji su deonicu od 2000 metara izveslali za  6:30,03. Prvo mesto pripalo je Rumunima, a drugi su bili Španci. U B finale, pored dvojca Srbije, plasirale su se posade Belorusije, Poljske, Francuske, Nemačke i Grčke.

 

Odličan rezultat napravili su Aleksandar Filipović i Martin Mačković. Iako su, bukvalno, nekoliko dana pre prvenstva seli u dubl uspeli su da se plasiraju u polufinale. U svojoj polufinalnoj grupi zauzeli su solidno peto mesto i sutra će se, kao i posada dvojca bez kormilara, boriti za plasman od 7. do 12. mesta.  Protivnici u B finalu biće čamci Belgije, Belorusije, Nemci, Španci i Italijani. B finale vesla se u nedelju od 8.50 časova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Featured

 • (NE)ISKUSTVO PRESUDILO

  Naš sugrađanin, Igor Zdravković, učestvovao je minulog vikenda na Evropskom prvenstvu u djiu djici...

 • DVA FINALA ZA SMEDEREVSKE STRELCE

  Na svom prvom državnom prvenstvu, u disciplini trostav malokalibarskom puškom, naša Anđela Radojičić se sa rezultatom...

 • TITULE SMEDEREVCIMA

  Na Prvenstvu Srbije, u disciplini trostav standardnom vazdušnom puškom,  održanom u Novom Sadu, strelci...

 • IGOR NA EVROPSKOM PRVENSTVU

  Nemački grad Maintal biće, od subote 17. jula, domaćin Evropskog prvenstva u djiu djici...