SD SMEDEREVO NA FINALU KUPA STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SD SMEDEREVO NA FINALU KUPA STRELJAČKOG SAVEZA SRBIJE

Predstojećeg vikenda spušta se zavesa na ovosezonski Kup Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem za seniorsku i juniorsku kategoriju .

Finalni turnir nacionalnog Kupa biće održan u subotu i nedelju na strelištu SC „Sajmište“ u Novom Sadu. U subotu, 30.januara na programu su juniorska takmičenja, a u nedelju će se nadmetati strelci koji su se kvalifikovali za seniorsko finale Kupa (apsolutna konkurencija). Sem pojedinačnog, u nedelju će biti održano i ekipno takmičenje.

U svakoj disciplini učestvuje po deset najboljih pojedinaca i ekipa na osnovu skupljnih bodova u tri kvalifikaciona kola održana u jesenjem delu sezone.

Boje Streljačke družine Smederevu, u disciplini vazdušna puška, braniće Veljko Ilić (senior) i Anđela Radojičić (juniorka), a vazdušnim pištoljem Dušan Bojić (junior). Muške ekipe ekipe vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem.

Zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji osvojene na prošlogodišnjem finalu, održanom u Nišu, braniće – pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011) i Duško Petrov (Kikinda),puška: Andrea Arsović (Partizan) i Stevan Jovanović („Čika Mata“).

Što se tiče juniorskih takmičenja, najsjajnija odličja će drugu godinu za redom pokušati da osvoje Marija Kolarević (Novi Sad 1790, puška) i Jelena Todorović (Novi Beograd-Ušće, pištolj). U konkurenciji juniora lane su najbolji bili Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće, puška), koji je prerastao omladinsku kategoriju i boriće se samo u seniorskoj konkurenciji, i Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790, pištolj), koji neće učestvovati na ovogodišnjem finalu.

Na vatrenu liniju izaći će gotovo svi naši reprezentativci. Od standardnih članova nacionalnog tima izostaje samo Damir Mikec, koji posle oporavka od koronavirusa još nije u pravoj formi.

Juniorsko finale Kupa u subotu počinje u 10 časova,a finala su na programu u 14 (puška, juniori), 15 (puška juniorke), 16 (pištolj, juniori) i 17 časova (pištolj, juniorke).

Program u nedelju je nešto duži, s obzirom da će u kvalifikacionom delu, sem strelaca koji se bore za medalje u pojedinačnoj  konkurenciji, gađati i takmičari koji učestvuju samo kao članovi ekipa. Kvalifikacije će biti održane od 9.15 do 14.15, a finala u 15 (puška, seniorke), 16 (puška, seniori), 17 (pištolj, seniorke) i 18 časova (pištolj, seniori).

More in Featured