SEDMI TROFEJ MOŽE DA POČNE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SEDMI TROFEJ MOŽE DA POČNE

Sve je spremno za sedmo  izdanje međunarodnog rukometnog turnira “Trofej Smedereva”. Ovogodišnja smotra rukometa u gradu na Dunavu okupiće više od 2000 učesnika iz 17 zemalja. U Kovinu i Smederevu odigraće se više od 400 utakmica na osam terena. Ljubitelji ovog sporta utakmice će moći da prate u Sportskoj hali, OŠ Dimitrije Davidović, na terenu kod Veslačkog kluba,  u OŠ Sveti Sava (2 terena) i OŠ Dr. Jovan Cvijić. Bilo je planirano da se, kao i prošle godine, jedan broj utakmica odigra u Požarevcu ali su organizatori od toga odustali kako bi se smanjili, ionako, veliki tropkovi oko organizacije Trofeja.

Na turniru će učestvovati 115 ekipa, a dolaze nam gosti iz Slovenije, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Estonije, Ukrajine, Rusije, Alžira, Tunisa, Francuske, Velike Britanije i izSrbije. Po prvi put se u takmičenju nalaze i seniorske ženske ekipe – kaže za SDsport Nenad Martić predsednik RK Smederevo i idejni tvorac manifestacije po kojoj je Smederevo već nekoliko godina prepoznatljivo.

Kao i prethodnih godina i ovogodišnji turnir će, pored takmičarskog imati i zabavni karakter. Prošle godine je pena žurka održana kod Sportskog centra. Ove godine učesnici Trofeja, gosti ali i domaći ljubitelji rukometa uživaće u pena parti na glavnom Gradskom trgu u četvrtak od 20 časova. I to nije sve ističe Martić i dodaje.

Do istog mesta, samo u petak, učesnike će od “Francuske kape” dovesti Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari, koji će imati i svoju tačku na bini. Posle ceremonijalnog dela, uslediće pravo “ludilo” uz grupu Sax ‘n’ Groove, koja je prošle godine “zapalila” Mali grad naše Tvrđave. Otvaranje je od 20 h na trgu. Kao i ranijih godina, očekuje nas ozbiljno rukometno leto u Smederevu pa bih pozvao sugrađane da prošetaju malo do pomenutih terena i vide na koji način i koliko kod nas uživaju rukometašice i rukometaši iz raznih krajeva Evrope i sveta.  

Želja organizatora je da svim gostima pokažu koliko je Smederevo sportski grad. Zato pozivaju ne samo ljubitelje rukometa već i članove velike sportske porodice našeg grada. Obećavaju, ne samo rukomet za sladokusce već i zabavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pored ostalih, Smederevcima će se ponovo predstaviti rukometni gigant iz Francuske – Pari sen Žermen, tu je mađarski Ferencvaroš, rukometna Akademija Hejkela Meganema iz Tunisa, stižu gosti i iz Estonije, ruski Krasnodar, pa i nacionalni tim Velike Britanije.

Ove godine nadmetaće se selekcije od 2000. do 2010. godišta, kao i ženske seniorske ekipe.

 

More in Featured