Connect with us

FK SMEDEREVO 1924

SMEDEREVCI JEDVA SA MIHAJLOVCEM ZA ČELNU POZICIJU

Kolo pre kraja prvog dela prvenstva Zapadne grupe Srpske lige, fudbaleri Smedereva ponovo su preuzeli čelnu poziciju. U 14. kolu Smederevci su u mesnom derbijuj teškom mukom savladali fenjeraša, ekipu Proleter Mihajlovca rezultatom 2:1, poluvreme 1:0.

Smederevo je odlično otvorilo utakmicu i već od trećeg minuta golom Stojanovića došli su do željenog vođstva. Očekivalo se da će brzo vođstvo demoralisati goste ali to se nije desilo. Uspeli su da odole naletima domaćih u prvom poluvremenu, a u jeku pune ofanzive u drugom poluvremenu brza akcija Ivkovića i Lukića donela je izjednačenje rezultata. Domaći su krenuli na sve ili ništa i u 85. minutu preko Petkovića stižu do drugog gola za velika tri boda koja su ih vratila na čelo tabele.

Tako su Smedervci na najbolji način iskoristili kiks Sloge iz Požege koja je na gosotvanju u Provu odigrala samo 0:0 sa istoimenim domaćinom.

U poslednjem kolu prvog dela sezone Smederevo se u Tutinu sastaje sa istoimenim timom eventualni trijumf značio bi osvajanje titule jesenjeg prvaka Srpske lige Zapad.

Smederevo je prvo sa 29 bodova, slogan a drugom ima 28, a na trećem se sa 25 bodova nalazi ekipa Jošanice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FK SMEDEREVO 1924