Connect with us

RUKOMETNI KLUB SMEDEREVO

SMEDEREVCI ODLIČNI U PORTUGALIJI

Dve selekcije Rukometng kluba Smederevo odlično su startovale na veliko međunarodnom turniru Paredes 2019 u Portugaliji. Ekipa deČaka rođenih 2001. godina najpre je savladala Balonmano Lucus iz Španije sa 17:7, a nakon toga je u neizvesnoj završnici bila bolja od portugalske ekipe CA Penafiel sa 22:20. U prvoj utakmici najefikasniji u ekipi Smedereeva bio je Vukašin Dizdar sa 10 pogodaka, a na golu je bio odlična Todorović. U drugoj utakmici imali su znatno teži zadatak. Protiv sebe su, pored solidnog protivnika, imali i publiku i sudije. Sve to je uticalo da celu utakmicu odigraju u grču. Uz to dobili su tri crvena kartona. Sve to nije sprečilo Smederevce da zabeleže pobedu. Na golu je ponovo briljirao Todorović, ali kada se utakmica lomila istakao se Panić golovima i asistencijama.

Momci rođeni 2005. godine najpre su deklasirali Boavistu iz Portugala sa 26.12,  zatim CAB-CRSD Baltar, takođe iz Portugalije sa 25:21, a u trećoj utakmici nisu imali težak posao sa CA Camihna iz Španije – 28:12.

-Posle prvih par dana, svi uviđamo koliko je zapravo odlična stvar što smo prisutni ovde. Prvo, jedini smo klub sa prostora Balkana pa i  šire, a drugo za decu je ovo neprocenjivo iskustvo! Za mene i Miloša Pantovića, kao trenera, takođe vrlo značajna stvar. Kada uzmete u obzir naše putovanje od 30-tak sati, na kojem su se deca perfektno ponašala, kada vidimo da ostvaruju sjajne rezultate, kada znamo da su ostvarena nova prijateljstva, dečije “međunarodne” simpatije , a povrh svega, kada se na bini vijori zastava Srbije i čuje ime kluba i grada Smedereva, onda shvatate da ništa ne može biti teško da se uradi i da je sve ovo zapravo savršen osećaj!! Osećaj ponosa i istinske sreće! Na ovakvim putovanjima se formira karakter, stvara osećaj pripadnosti i nacionalnog ponosa! Verujte, ovi momci sve to imaju i ja im od srca čestitam na svemu što su prikazali, sve i da ništa ne osvoje od pehara i medalja. Veliki pozdrav iz Portugala!-

Dve ekipe RK Smederevo danas imaju svoje poslednje utakmice po grupama pa kreću četvrtfinalni mečevi. Verovatno će obe ekipe kao prvoplasirane u grupi da prođu dalje. Dečaci 2001. godište igraju sa ACD Monte iz Portugalije, a 2005. za protivnika ima Balonmano Cangas iz Španije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in RUKOMETNI KLUB SMEDEREVO