SMEDEREVCI SE SELE U TREĆU LIGU SRBIJE – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVCI SE SELE U TREĆU LIGU SRBIJE

Odbor za hitna pitanja FSS, na sednici održanoj u Staroj Pazovi, doneo je odluku o okončanju futsal sezone u Srbiji. Ostala je nepoznanica da li će se u futsalu primeniti aktuelna situacija u trenutku prekida ili će doći do promena, odnosno proširenja liga. Odluku o tome daće veoma brzo Izvršni odbor Fudnbalskog saveza Srbije.

Ukoliko se bude gledala trenutna situacija na tabeli Druge lige KMF Smederevo bi se u narednoj takmičarskoj sezoni takmičio u Trećoj ligi Srbije, zajedno sa ekipama Sopota, RB iz Valjeva i Radničkog 2010 iz Niša.

Novi šampion bila bi Crvena zvezda, a u Drugu ligu bi se preselila ekipa Jastrepca iz Blaca. Novi član najelitnijeg futsal takmičenja u Srbiji postala bi ekipa Konjarnika iz Beograda. Ekonomac i Nova Pazova igali bi baraž za opstanak sa drugo I trećeplsiranim timom Druge lige, Zufom iz Bujanovca i Ivanjicom.

Odgovor na ovo pitanje znaće se odmah posle sastanka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Što se Smederevaca tiče, iza njih je jedna očajna sezona. Ušli su u šampionat sa nadom da mogu da se vrate u elitu, ali kako je šampionat odmicao videlo se da mnogo toga ne štima u redovima Smedereva. Smederevcima nije pomogao ni povratak Veljka Spasojevića na mesto trenera.

Šampionat Druge lige Srbije prekinut je posle nepotpunog 17. kola, a učinak smederevskih futsalera bio je mizeran – 4 pobede, 2 remija i čak 11 poraza.

Ukoliko se donese odluka o proširenju liga nadamo se da će čelni ljudi smederevskog futsala umeti da na pravi način iskoriste ovaj poklon i vrate KMF Smederevo tamo gde mu je i mesto, u elitno društvo.

More in Featured