SMEDEREVCI VICEŠAMPIONI – Sport u Smederevu
Connect with us

PARASPORTSKI KLUBOVI

SMEDEREVCI VICEŠAMPIONI

U organizaciji Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije (SPIKS), od 12. do 14. juna, održane su „SENI Republičke sportske igre (RSI) 2019“, u Sportskom centru u boru i na Borskom jezeru.

Sportska ekipa Udruženja paraplegičara Smederevo, postigla je izvanredan uspeh osvojivši drugo mesto u ukupnom plasmanu (za samo 4 boda manje od prvoplasirane ekipe Čačka).

U konkurenciji dama Smederevke su bile najbolje u streljaštvu (J. Pantović, A. Prvulović, D. Lučanin) i atletici (D. Lučanin, J. Pantović, S. Kovčić, A. Prvulović, Z. Kovačik, D. Šulkić). Srebrnu medalju osvojile su u stonom tenisu (D. Lučanin, A. Prvulović). Ovo je bilo dovoljno da u ukupnom plasmanu zauzmu prvo mesto.

Muškarci su u ekipnom plasmanu zauzeli drugo mesto. Trijumfovali su u streljaštvu (Z. Petković, I. Mihajlović, V. Dodić), a u stonom tenisu su bili drugi (N. Mitrović, Z. Petković)

U ukupnom plasmanu pobedio je Čačak, drugo je bilo Smederevo, a treće mesto zauzeo je Novi Sad.

Na ovoj najmasovnijoj sportskoj manifestaciji za OSI u Republici, učestvovalo je 19 mešovitih sportskih ekipa (žene i muškarci) iz Srbije (uključujući i reprezentativce i paraolimpijce Srbije), i četiri ekipe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. (Oko 180 takmičara i pratilaca).

Takmičari su se nadmetali u atletici (bacačke discipline – kugla, koplje, disk), stonom tenisu, streljaštvu, šahu i pikadu. Po prvi put je revijalno uvedena i nova sportska disciplina – boćanje.

Pokrovitelj „27. RSI“ koje se ove godine održavaju pod geslom „Jednaki u sportu“ je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike Republike Srbije, a glavni sponzor kompanija SENI Srbija.

 

More in PARASPORTSKI KLUBOVI