SMEDEREVCIMA 16 PLASMANA NA DRŽAVNO ŠKOLSKO PRVENSTVO U DŽUDOU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVCIMA 16 PLASMANA NA DRŽAVNO ŠKOLSKO PRVENSTVO U DŽUDOU

U Nišu je danas završeno dvodnevno regionalno školsko prvenstvo u džudou. U konkurenciji više od 500 takmičara u konkurenciji osnovaca i srednjoškolaca, predstavnici Džudo kluba Carina osvojili su 11 medalja. Prvog dana do zlatnog odličja su stigli Aleksandar Marković (OŠ Dimitrije Davidović), Vojin Mudrić i Bogdan Jevremović (OŠ dr Jovan Cvijić). Bronzanim medaljama okitili su se Kosta Nastić, Bogdan Nastić (OŠ Branislav Nušić)  i Kristina Radojičić (OŠ dr Ivo Andrić)).

Drugog dana jedino zlato pripalo je Milici Kojić (OŠ Branko Radičević), Kristina Stamenković (OŠ dr Jovan Cvijić), a treća mesta osvojili su Anđela Radojičić ( Sveta Petka), Petar Raković i Nemanja Martinović (Tehnička škola).

Vrlo jako takmičenje u Nišu. Više od 500 kvaltetnih takmičara. Imali smo stopostotan učinak u finalima, četiri plasmana i četiri zlata. Ukupno 11 učenika iz Džudo kluba Carina predstavljaće naš grad na državnom prvnestvu 12. i 13. maja u Beogradu. Zahvalio bih se direktoru OŠ Branislav Nušić koji nam je onezbedio prevoz za drugi dan takmičenja i profesoru Radulu Peroviću koji je oba dana bio uz decu – rekao je Aleksandar Mišić koji je pratio nastupe svojih pulena u Nišu.

Pored ovih 11 osvajača medalja, članova Džudo kluba Carina, naš grad na državnom školskom prvenstvu predstavljaće još petoro članova džudo kluba Mladost Carina: Sofija Kostić (zlatna medalja), Ognjen Kostić (srebrna medalja), Nikolina Ivanović (bronzana medalja) svi iz OŠ dositej Obradović, kao i Kristina Marković (zlatna medalja) iz Ekonomske škole i Kostić Strahinja (bronzana medalja) iz OŠ Branko Radičević.

 

 

More in Featured