SMEDEREVCIMA DESET MEDALJA – Sport u Smederevu
Connect with us

PARASPORTSKI KLUBOVI

SMEDEREVCIMA DESET MEDALJA

Iako jedan od najmlađih parastreličarskih klubova u Srbiji, Streljačko-streličarski klub OSI Despot Đurađ Branković još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih u našoj zemlji. Na državnom prvenstvu održanom u smederevskoj Tvrđavi, članovi ovog kluba osvojili su deset medalja, sedam zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu. Dva zlatna odličja pripala su veteranima Gavrilu Milenkoviću (60 metara) i Miodragu Grbi (30 metara).
Pozlatile su se i dame ovog kluba. Na najviše pobedničko postolje popele su se Vesna Jovanović u konkurenciji seniora na 30 metara i Jovana Stanković u istoj konkurenciji ali na 18 metara. Kod seniora, pozlatili su se Ilija Jakovljević na 18 metara, Dejan Petković na 10 metara i Nikola Kato na 50 metara kompaund. Željko Klarić u konkurenciji rekreativaca na 18 metara.
Nikola Kato je osvojio srebro u discipline kompaund luk na 50 metara u konkurenciji seniora, a Svetislav Perišić je u konkurenciji rekreativaca na 60 metara takođe bio srebrni. Jedina bronza otišja je u ruke Matije Mitrovića u konkurenciji juniora na 10 metara.


– Posle odličnih rezultata u dosadašnjem toku sezone, osvojenih medalja na turnirima i napornih treninga očekivali smo sjajne rezultate na državnom prvenstvu. Poslužilo nas je lepo vreme, i potrudili smo se da opravdamo naš trud i poverenje prijatelja našeg kluba i streličarstva u Smederevu. Rezultat nije izostao i potpuno smo zadovoljni brojem osvojenih medalja. Zahvaljujemo svima koji su nas podržali i pomogli održavanje Državnog prvenstva u našem gradu – kaže Miodrag Grba predsednik SSK OSI Despot Đurađ Branković.
Na šampionatu u Smederevu učestvovalo je više od 40 streličara iz Pančeva, Subotice, Titela, Kragujevca, Jagodine i Smedereva. Poslednje takmičenje u ovom delu sezone smederevske streličare očekuje 1. oktobra u Kragujevcu. Nakon toga uključiće se u takmičenja Streljačkog saveza Srbije.

More in PARASPORTSKI KLUBOVI