Connect with us

STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO

SMEDEREVCIMA ZLATO, SREBRO I BRONZA

Streljačka družina „Smederevo“ nastavlja sa uspesima na domaćim takmičenjima u A programu. Jasmina Milovanović osvojila je i drugu srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj za seniorke u okviru trećeg, poslednjeg kola Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, koje je održano u Beogradu.

Ona je u konkurenciji 25 seniorki do medalje došla sa 564 kruga. Pobedila je Zorana Arunović iz Streljačkog kluba „Olimpik“ 011 sa 577 krugova. Bronzanu medalju osvojila je Katarina Maricki iz SD „Novi Sad 1790“ sa 558 krugova.

Druga predstavnica smederevskog kluba Ana Alentijev bila je sedma sa 545 krugova. Seniorke  Smedereva osvojile su i u ovom kolu prvo mesto sa 1.598 krugova.
U konkurenciji juniora istim oružjem Petar Adamović je sa 554 kruga osvojio takođe, srebrnu medalju. Pobedu je odneo Stefan Todorović iz SK „Kolubara“ sa 565 krugova. Treće mesto zauzeo je Stefan Popaživanov iz SK „Kikinda“ sa 543 kruga. Naš drugi junior prištoljem Dušan Bojić bio je sedmi sa 532 kruga, što mu je najslabiji rezultat u ovoj sezoni. Nastupilo je 19 juniora.

Sa 618,5 krugova vazdušnom puškom Veljko Ilić je osvojio bronzanu medalju u nadmetanju juniora. Zlatnu je osvojio Aleksa Mitrović iz SK „Novi Beograd Ušće“ sa 621,7 krugova, a srebrnu Đorđe Savić iz SK „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 620,3 kruga. Naš drugi predstavnik u takmičenju juniora puškom, Nemanja Adamović je bio 16. sa 602,2 kruga.

Nastupilo je 20 juniora. Natalija Tasić je zabeležila 609,5 krugova i zauzela 20. mesto u konkurenciji 43 juniorke koje su nastupile u vazdušnom puškom.
Na osnovu sakupljenih bodova iz tri kola, plasman u finale Kupa Srbije, ostvarilo je petoro naših strelaca. Jasmina Milovanović sa dva nastupa ima 20 bodova i na listi koja vodi u finale je prva. Sa 9 bodova kao deveta učešće na finalnom turniru je obezbedila i Ana Alentijev. Oba juniora SD Smederevo u disciplini vazdušni pištolj, Petar Adamović i Dušan Bojić, sa po 18 bodova sa četvrtog i petog mesta tabele ulaze u finale. Jedini naš junior koji je uspeo da obezbedi nastup pored onog u svojoj kategoriji još i u seniorskoj je Veljko Ilić. Kod juniora je bio prvi na tabeli sa 18 bodova, a na seniorskoj listi je 10 sa 7 bodova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in STRELJAČKA DRUŽINA SMEDEREVO