SMEDEREVKE KONAČNO KOMPLETNE NA TRENINZIMA – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVKE KONAČNO KOMPLETNE NA TRENINZIMA

Odbojkašice Smedereva treniraju već duže od mesec dana. Pod nadzorom trenera Siniše Živaka za narednu sezonu pripremaju se devojke iz Smedereva, a pojačanja za novu sezonu pridružila su se početkom septembra. Za razliku od prošle sezone, u takmičarsku 2019-2020 OK Smederevo ulazi bez korektora Bojane Stojković, primača Marije Mijanović i libera Marte Janković. Nova imena su Iva Gačić na mestu dizača, stigla iz Ljiga, korektor Vesna Sekulić, dugogodišnja igračica Dinama iz Pančeva i ima bogato inostrano iskustvo i libero Nina Škarić iz Užica, a od prošle godine ostale su Una Đorđević i Jovana Radanović. Naravno, tu je i iskusna Milena Nastić.

Zadovoljan sam pojačanjima. Imamo adekvatne izmene na svim pozicijama i to je najbitnije. Jedini sam nezadovoljan ranim ispadanjem iz Kupa Srbije. U drugom kolu smo poraženi od Radničkog iz Novog Beograda. Oni će ove godine igrati sa nama u Prvoj ligi Srbije. Izgubili smo 3:0 i mislim da smo morali bolje da odigramo. Bez obzira što nismo bili kompletni. S druge strane, ako treba da se doživi poraz bolje je da to bude sada, a ne u prvenstvu – smatra Živak.
Planirano je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica tokom septembra, a u oktobru će se, kao i prošle godine, održati turnir u okviru manifestacije Smederevska jesen. Plan je da se turnir održi sredinom oktobra. U međuvremenu obavljeno je žrebanje za predstojeću takmičarsku 2019-2020. Smederevke imaju dobar žreb u prvih šest kola, četiri puta su domaćini, a dva puta gosti. Na otvaranju šampionata, kao i prošle godine dočekuju Takovo iz Gornjeg Milanovca, a zatim u Smedrevo dolazi novajlija u ligi i ekipa koja je eliminisala Smederevke iz Kupa – Radnički iz Novog Beograda. Prvo gostovanje je u Valjevu, nakon toga dočekuju Sremsku Mitrovicu, potom sledi put u Vranje, pa Roda kod kuće, gostovanje Dinamu u Pančevu, Spartak kod kuće i na kraju prvog dela put u Nove Banovce i okršaj sa Omladincem.

More in Featured