SMEDEREVKE NA PALIĆU JURE BALKANSKU VIZU – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVKE NA PALIĆU JURE BALKANSKU VIZU

Veslači i veslačice Smedereva osvojili su tri medalje na drugom kolu Omladinske lige održanom na Tisi kod Čuruga. U konkurenciji 230 veslača, najbolji rezultat ostvarila je pionirka Jovana Vučić osvajanjem zlata u skifu. Kadetkinje Milka Zdjelar i Milica Mladenović bile su druge u dublu kao i pionirski četverac bez kormilara u sastavu Dimitrije Otašević, Dimitrije Vuković, Ivan Ivanović i Marko Milićević. Trener Uroš Dimitrijević zadovoljan je nastupom svojih učenika i najavljuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine  na Paliću na kojoj će se odlučivati koje posade će na izbornu regatu za sastav reprezentacije za nastup na Balkanskom prvenstvu.

– Na trci u Čurugu zapažen rezultat je ostvarila Jovana Vučić u skifu za pionirke, osvajanjem zlatne medalje. Pored nje, zanimljiva trka je bila u ženskom kadetskom dublu, gde su naše veslačice Milica Mladenović i Milka Zdjelar osvojile drugo mesto. Ostali učesnici su odveslali skroz korektno  i bili su na visini svog zadatka. Na sledećoj trci,  18. i 19. jula na Paliću, očekuje nas veliki izazov za žensko veslanje gde ćemo konačno odluciti koje će posade ići na izbornu za Balkansko prvenstvo – smatra Dimitrijević.

Treće kolo Omladinske lige održaće se sredinom avgusta u Zrenjaninu, a Balkansko 29. i 30. avgista u Strugi u severnoj Makedoniji.

More in Featured