SMEDEREVKE ODUVALE RADNIČKI – Sport u Smederevu
Connect with us

Featured

SMEDEREVKE ODUVALE RADNIČKI

Odbojkašice Smedereva zabeležile su prvu pobedu u prvenstvu Prve lige Srbije. Ekipa Siniše Živaka savladala je u drugom kolu Radnički iz Beograda sa 3:0, po setovima 25:21, 25:17 i 25:12. Smederevke su se tako na najbolji način renavširale Beograđankama za dva poraza pre početka prvenstva. Radnički je najpre eliminisao Smederevke iz Kupa, a nedugo zatim je slavio na turniru Smederevska jesen. U oba susreta ekipa Siniše Živaka osvojila je samo jedan set. Ovog puta cela priča jedva a je trajala nešto više od 70 minuta. Pobeda dobija na značaju ako se zna da je ekipu napustila libero Nina Škorić. Uprkos svemu, Smedervke su oidigrale skoro pa besprekoran meč. Nije bilo slabe linije u timu, sve je funkcionisalo na najbolji način. Na drugoj strani, Beograđanke nisu ličile na ekipu koja je pre nešto više od mesec dana dva puta lagano slavila protiv ovog istog rivala, a opravdanje delom leži u činjenici da trener gostujuće ekipe Ivan Milenković nije mogao da računa na prvog tehničara i libera.

– Nismo bili kompletni večeras, ali to ne sme da bude opravdanje za ovako lošu igru. Smederevo je odigralo mnogo bolje nego prethodna dva meča. Došli smo malo nespremni, domaćin je bio motivisan i spreman za nadigravanje – rekao je posle utakmice trener Radničkog Ivan Milenković.

Po mišljenju trenera Smedereva Siniše Živaka, disciplina u igri bila je ključ pobede.

Ostali smo bez libera dva dana pred utakmicu. Sa njom smo izgubili obe utakmice protiv ovog istog rivala. Meni je drago da su naše mlade igračice odigrale dobro. To su tri devojke, Tijana Đuričić 2004.godište, Anja Stevanović 2003. i Jovana Tomić 2002. godište. Drago mi je što smo slavili protiv jakog rivala iako se još nismo oporavili od odlaska libera. Sve to smo nadoknadili borbenošću, disciplinovano smo servirali, držali smo se dogovora iz svlačionice. Moram da priznam da se nisam nadao pobedi, očekivao sam poraz – bio je iskren posle utakmice Siniša Živak trener smederevskih odbojkašica.

U narednom kolu Smederevo se u Valjevu sastaje sa ekipom Srbijanke koja, kao i Smederevke, u prva dva kola ima pobedu i poraz.

More in Featured